Ziua Independentei Republicii Moldova

La 27 august 1991 în decursul procesului de destrămare a URSS-ului, Republica Moldova şi-a declarat independenţa, devenind un stat-membru al ONU.

Moldova este o ţară europeană cu o îndelungata istorie, o ţară populată, preponderent, de moldoveni, cât şi de multe minorități naționale: ucraineni, bulgari, găgăuzi, ruşi, evrei, nemţi, cehi etc. 

În acelaşi timp, aici s-au păstrat multe tradiţii multiseculare. Neobişnuit poate părea faptul că mozaicul polietnic al teritoriului nostru nu s-a şters din tradiţiile populare, ci, 
din contra, ne-a îmbogăţit cu noi calităţi, dându-ne un nou colorit şi formând un original conglomerat de obiceiuri, ritualuri, folclor etc., omniprezente în satele Moldovei.

Oricât însă de pestrită nu ar fi populaţia de aici, cea mai importantă calitate a Moldovei este ospitalitatea.

În Moldova fiecare oaspete este primit cu o deosebită căldură. Gospodarul casei întotdeauna va găsi pentru el un pahar de vin bun moldovenesc, iar gospodina – cele mai alese bucate. 

Oaspeţii sunt, de obicei, invitaţi în „Casa Mare”, o odaie tradiţională în fiecare casă, unde se petrec toate sărbătorile.
 
Pe 27 august se organizează o serie de manifestări cultural-artistice dedicate Zilei Independenţei. 

În Piaţa Marii Adunări Naţionale de obicei evoluază ansamble naţional de dansuri populare şi renumiţi interpreţi de muzică uşoară şi populară.

Minunatele focuri de artificii nu lipsesc in acestă frumoasă zi.