Hotel

Cricova - renumitul oras subteran al vinului

Cricova - renumitul oras subteran al vinului

Subsolurile Cricova fiind amplasate sub întregul orăşel Cricova, reprezintă un adevarat oraş subteran.

Prospecte, străzi... Şi numai denumirile pe care le poartă sunt neobişnuite : Cabernet, Riesling, Feteasca, Aligote, Sauvignon…
Fiecarei străzi îi corespunde astfel numele vinului care se pastrează în nişele adiacente.

DURATA: 2.5 ore

DESCRIERE:
Fiind zămislit ca o întreprindere de producere a vinurilor de elită în baza tehnologiilor clasice europene, Combinatul Cricova a folosit ca fundal pentru ulterioara sa activitate conditiile prospere originale ale galeriilor sale, care se extind pe o lungime de 60 km - labirinturi cu o microclimă unică. Aici, în decursul întregului an, temperatura ramane constanta, in jur la +12 - +14°C, pe cand umiditatea relativa a aerului constituie circa 97-98%. Anume datorita acestor conditii naturale exclusiv optimale este posibila pastrarea si maturarea vinurilor de calitate superioara, precum si a spumantului clasic, cu formarea caracterului autentic al acestora. 
Latimea galeriilor variaza de la 6 la 7,5 m, iar inaltimea este de 3- 3,5 m. Adincimea la care sunt situate subsolurile, in dependenta de relief, variaza de la 35 metri la intrare pina la 60-80m. Beciurile in totalitate, impreuna cu sectiile de producere, ocupa circa 53 ha de spatiu subteran.
Beciurile Cricova adapostesc o remarcabila colectie de vinuri – Oenoteca. La momentul actual Colectia este formata din circa 1,3 mln. de sticle.   Exponate unicale, precum sunt “Ierusalim de Pasti”, licoarea “Ian Beher” (recolta anului 1902), impreuna cu inca 158 de marci din Burgundia, Moselle, Tokaji, Rhein..., formeaza tezaurul vinariei.
Totusi, mindria Oenotecii reprezinta in primul rind vinurile de marca „Cricova”, care, la rindul sau, au dus la formarea unei alte colectii – a celei de medalii si diplome care le-au fost decernate la diverse concursuri si festivaluri internationale.

SERVICII TURISTICE:
  • Transport
  • Asistenţa ghidului
  • Taxa de intrare
  • Suvenir
  • Degustaţie
Preţurile sunt în € pentru o persoană.

Contact:

Ecaterina Prodaniuc
tel.: (+373 22) 22 16 44
fax.:(+373 22) 22 29 39
incoming@voiaj.md