Hotel

Hancu si Capriana - manastiri in Codri

Hancu si Capriana - manastiri in Codri

Situate în inima Codrilor mănăstirile Hîncu şi Căpriana prezintă simbolurile cele mai sacre ale istoriei şi culturii moldoveneşti. Locurile pitoreşti se îmbină perfect cu arhitectura acestor lăcaşe sfinte oferind linişte si căldură tuturor vizitatorilori.

DESCRIERE: Manastirea Capriana este situată la 40 km nord-vest de Chisinau. Întemeiata în 1429, Capriana este una dintre cele mai vechi manastiri din Moldova), fiind  timp indelungat resedinta mitropolitului Moldovei. La inceput manastirea era construita in totalitate din lemn, ca mai tarziu, in 1545 sa fie inaltata in piatra biserica de vara "Adormirea Maicii Domnului". In 1840 este inaltata biserica "Sf. Gheorghe" si la 1903 “Sf. Nicolae”.
La Capriana a existat si cea mai mare biblioteca manastireasca din Moldova cu pretioase daruri domnesti. Fiind inchisa si devastata in anii postbelici, ea se redeschide printre primele in 1989, devenind foarte curand un simbol al renasterii nationale.
Mănăstirea Hîncu este situată la cca. 55 km vest de Chisinau. A fost întemeiată în 1678, intr-o zona de codru, la izvorul raului Cogalnic ca o manastire de maici. Bisericile din lemn si chiliile monahale in secolul XVII sunt deseori devastate de navalirea tatarilor. Din aceasta cauza manastirea "Sf. Parascheva" periodic ramane pustie.
La 1835 este zidita din piatra biserica de vara in stil rus-bizantin, mai tarziu la 1841 se inalta biserica de iarna.
In perioada 1956-1990 manastirea este inchisa de autoritatile sovietice, iar pe teritoriul ei a functionat o baza de odihna si de tratament a Ministerului Sanatatii. In 1990, la cererea localnicilor din satele vecine, manastirea Hancu este redeschisa, devenind in scurt timp una dintre cele mai bine amenajate si vizitate de turisti comunitati monahale. In preajma manastirii se gasesc mai multe izvoare bogate in apa, unul dintre ele are o mineralizare sporita.

SERVICII TURISTICE:

  • Transport
  • Asistenţa ghidului
  • Taxe de intrare

Preţurile sunt în  € pentru o persoană.

Contact:

Ecaterina Prodaniuc
tel.: (+373 22) 22 16 44
fax.:(+373 22) 22 29 39
incoming@voiaj.md