Hotel

Mănăstirile din Călăraşi (Hirjauca, Gyrbovets)

Mănăstirile din Călăraşi (Hirjauca, Gyrbovets)

Mănăstirile din Călăraşi (Hirjauca, Gyrbovets)
Manastirea Hirjauca este situata la circa 70 km la nord - vest de Chisinau. Pentru prima dată, această comunitate de călugări din zona Codrilor a apărut în 1740. Mai târziu, au fost construite biserici si chilii din lemn. Înfloritoarea mănăstire Hirjeuca este ridicată în mijlocul secolului al XIX-lea. In Manastire se gaăsea o bibliotecă bogată, alături de şcoala parohială. În perioada sovietică mănăstirea a fost închisă, şi pe teritoriul său se găsea un sanatoriu. În 1993, Manastirea a fost redeschisă. La manastire este faimoasa “Fântâna tinereţii”, care are proprietati curative.

Manastirea Gîrboveţ (an. 1780). Până în 1812, mănăstirea a fost devastată şi a suferit de multe ori în timpul invaziei şi în timp de război. Acest lucru explică numărul mic de documente şi informaţii rămase referitoare la istoria mănăstirii. În 1790, Manastirea Gîrboveţ primeste în dar o icoană ce reprezentă Fecioara Maria, care s-aadeverit miraculousă. Într-o perioadă scurtă de timp, manastirea a devenit celebră prin minunile ce se petrec în apropierea acestei icoane.
Retur la Chişinău. La intoarcere există posibilitatea de a savura prânzul în Casa Părintească (loc pitoresc şi complex) - 16 Euro.

Contact:

Ecaterina Prodaniuc
tel.: (+373 22) 22 16 44
fax.:(+373 22) 22 29 39
incoming@voiaj.md