Hotel

Bilete de avion spre New York, preţ incredibil!

Bilete de avion spre New York, preţ incredibil!
de la 540 € PROMO

Zboară spre New York la preţ avantajos! Tur - retur doar 540 eur!

VOIAJ.MD oferă posibilitatea de a ajunge în New York la preţ special la bilete de avion. 

Rezervă chiar azi zborul spre New York și profită de ofertele noastre avantajoase!

 

Bilete de avion Chişinău - New York - Chişinău (prin Moscova) / de la 540 eur

 

Bilete de avion Chişinău - New York - Chişinău (prin Kiev) / de la 599 eur

 

Nota: Locurile disponibile sunt limitate.

** Preţul este indicat tur - retur, include taxele de aeroport şi depinde de locurile disponibile la momentul rezervării.

 

Rezervă online cele mai ieftine bilete de avion pe VOIAJ.MD.

Achită cu CC sau la oficiul pe bd. C. Negruzzi, 4/2.

Casele de bilete: 022 54 64 64, 068 54 64 64

 

12 atracții turistice incredibile din NEW YORK pe care nu trebuie să le ratezi: 

1) Statuia Libertății

Statuia Libertății este simbolul Americii și una dintre cele mai faimoase locuri din lume. Statuia a fost un cadou din partea Franței, fiind realizată în 1886. Este cea mai mare statuie din lume cu o înălțime de 46 de metri. 

2) Times Square

Times Square este un alt loc extrem de popular care a devenit unul dintre principalele simboluri ale metropolei New York. Numit inițial Longacre Square, Times Square a fost redenumit în 1904 după turnul New York Times. Ziarul a început să posteze titlurile zilei pe afișajul mobil din această piață enormă în 1928, fiind la acea vreme primul afișaj de acest fel din lume. Deși în timpul Marii Depresii, Times Square a căzut în ruină, la mijlocul secolului trecut orașul a fost curățat, iar marile corporații precum Disney au fost invitate să-și construiască sediile aici.

Astăzi, Times Square este un adevărat spectacol de culoare și lumini, cu o multitudine de magazine, teatre și restaurante, toate puse în umbră de panourile gigantice cu reclame. 

3) Empire State Building

Chiar dacă New York este orașul zgârie-norilor, un singur turn este simbolul orizontului acestei metropole - Empire State Building. Aflat la intersecția dintre Fifth Avenue și West Street 34, Empire State Building are 381 metri înălțime și 102 etaje, fiind a doua cea mai înaltă clădire din New York după One World Trade Center. 

4) Central Park

Central Park este cel mai faimos parc din lume și locul de joacă al newyorkezi-lor. Acest parc gigant face ca New York-ul să nu fie doar o "junglă de beton", ci un oraș vibrant și plin de viață. Central Park se mândrește cu sute de atracții și evenimente, precum Central Park Zoo, Strawberry Fields sau lacul uriaș care iarna se transformă în patinoar, iar vara poți să te plimbi cu barca.

5) Broadway

Nu se poate să pleci din New York fără să mergi măcar la un show de pe Broadway. Faimosul bulevard este "hotspot-ul" teatrului american. Termenul "teatrul Broadway" înseamnă, de fapt, mai multe teatre care se află pe acest bulevard, dar și pe străzile din jur. Cele mai faimoase teatre de pe Broadway sunt Shubert și Booth, ambele aflate pe Shubert Alley. Majoritatea spectacolelor care se pun în scenă pe Broadway se bucură de succes uriaș, dar și de o mulțime de spectatori, așa că va trebui să-ți cumperi bilete cu multe săptămâni înainte. 

6) Catedrala St. Patrick

Catedrala St. Patrick este cea mai faimoasă catedrală din New York, dar și cel mai frumos exemplu de arhitectură gotică din "the Big Apple". Superba clădire are o fațadă intricată din marmură și turle de peste 100 de metri înălțime, iar în interior se află o orgă uriașă, vitralii colorate, un baldachin din bronz și o superbă statuie Pieta.

7) Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge, finalizat în 1883, a fost primul pod din lume realizat din oțel și leagă cele mai faimoase cartiere din New York, Manhattan și Brooklyn, peste East River. Podul a devenit rapid un simbol al Statelor Unite ale Americii, care a inspirat generații întregi de artiști. De pe Brooklyn Bridge vei putea admira și cele mai impresionante panorame peste zgârie-norii din Manhattan, iar în sud poți vedea Governors Island și Statuia Libertății.

8) One World Observatory

Deși One World Observatory ocupă etajele 100-102 ale celei mai înalte clădiri din emisfera vestică, One World Trade Center, poți ajunge la această platformă de observație în doar 60 de secunde datorită liftului numit "Sky Pod". În timpul turului interactiv al One World Observatory, curioșii pot vedea mai întâi o parte din temelia acestei clădiri și anume Turnurile Gemene care au fost doborâte în 2001. Apoi vizitatorii sunt luați pe sus în liftul futurist ce are ecrane pe tot peretele pe care apar imagini cu istoria orașului și a clădirii. Odată ajunși în vârf, vizitatorii sunt uimiți de panoramele de 360 de grade peste întregul Manhattan.

9) Muzeul Metropolitan de Artă

Muzeul Metropolitan de Artă este cunoscut de localnici și sub numele de "The Met". Acest muzeu uriaș se mândrește cu peste 2 milioane de opere de artă, printre cele mai populare colecții fiind cea de arte decorative, armură și arme, costume, artă egipteană, instrumente muzicale și fotografii.

10) Rockefeller Center

Rockefeller Center este un enorm centru comercial și de entertainment chiar în inima Manhattan-ului. Iconica clădire găzduiește mai multe posturi de televiziune și radio naționale, iar în fața gigantului de oțel se află un patinoar, care este cel mai popular loc din New York în timpul iernii. De Crăciun, un brad enorm se înalță lângă Rockefeller Center, nu departe de sculptura lui Atlas. Centrul conține o sumedenie de magazine, restaurante și o platformă de observație. Structura cea mai faimoasă este turnul de 70 de etaje de unde poți admira panorame minunate peste centrul New York-ului.

11) Clădirea Chrysler

Printre mulțimea de giganți de oțel și sticlă ce domină orizontul New York-ului, clădirea Chrysler este una dintre cele mai recognoscibile. Deși nu a fost niciodată ocupată de constructorul de mașini omonim, această clădire Art Deco continuă să fie asociată cu compania auto Chrysler. Turla sa seamănă cu grilajul unui radiator de mașină, având o serie de geamuri triunghiulare, iar capetele de balaur ce ornează exteriorul seamănă cu figurinele ce se află pe capota mașinilor Chrysler. Ridicată în 1929, clădirea Chrysler a fost doar pentru scurt timp cea mai înaltă clădire, dar va rămâne întotdeauna paradigma arhitecturii Art Deco.

12) Chinatown 

Fă o plimbare la sud de Broome Street și la est de Lafayette Street și vei avea impresia că ai ajuns pe un alt continent. În Chinatown, Grand Street și Mot Street sunt mărginite cu standuri ce vând alimente exotice precum țipari vii, lubenițe pătrate și rambutan păros, în timp ce Canal Street strălucește cu magazine de bijuterii și cadouri. În Chinatown vei găsi cele mai bune restaurante din New York, ce reprezintă gastronomia a tuturor provinciilor din China și Hong Kong, plus restaurante indoneziene, thailandeze, malaieze și vietnameze. Chinatown este cea mai mare comunitate asiatică din New York, ce continuă să se dezvolte și să se amestece cu Little Italy și Lower Est Side aflate în apropiere.