Hotel

Regulile de transportare a bagajelor de mână

Regulile de transportare a bagajelor de mână

Stimaţi pasageri, vă aducem la cunoştinţă că greutatea şi dimensiunile bagajului de mână sunt stabilite de compania aeriană în dependenţă de clasa de deservire pe care o alegeţi.

În scopul evitării surprizelor neplăcute la aeroport, vă rugăm să vă informaţi preventiv cu privire la condiţiile de transportare a bagajului de mână.

 

Reguli de transportare a lichidelor în bagajul de mână

Cantitate limitată de lichide

În bagajul de mână puteţi transporta o cantitate limitată de lichide, cu condiţia că acestea vor fi împachetate astfel:

Lichidele transportate trebuie să fie în recipiente separate, cu capacitate de maximum 100 ml. Toate recipientele trebuie împachetate în pungi transparente de plastic, ce pot fi deschise/închise adițional. Volumul total maximal de lichid transportat este de 1 litru per pasager (vedeți fotografia).Regulile respective se referă doar la transportarea lichidelor în bagajul de mână.

 

Lichidele cumpărate la magazinele Duty Free

Lichidele (băuturi şi parfumuri) pot fi cumpărate în cantităţi nelimitate la magazinele Duty Free, aflate după punctul de control al tichetelor de îmbarcare sau la bordul aeronavei. Dacă aţi procurat mărfuri de la Duty Free împachetate în pungi speciale, acestea nu trebuie deschise până la sfârşitul tuturor procedurilor de călătorie.

Dacă pasagerul tranzitează un aeroport UE, acesta nu trebuie să deschidă punga până nu trece controlul din aeroportul de tranzit, sau, în cazul în care acesta tranzitează mai multe aeroporturi UE, nu trebuie să deschideţi pachetul până nu trece controlul în toate aeroporturile de tranzit. În caz contrar, conţinutul papachetului poate fi confiscat. De aceea trebuie să preveniţi vânzătorul despre faptul că veţi tranzita alte aeroporturi, pentru ca acesta să împacheteze cumpărătura dvs. corespunzător.

 

Obiecte interzise

 • Ce nu se poate lua în bagajul de mână la bordul aeronavei?

  – Substanţe corozive și caustice. Acestea includ: alcaline, acizi, mercur, precum și dispozitive care conţin aceste substanţe, baterii cu elemente lichide.
  – Toate tipurile de gaze. Acestea includ: inflamabile, neinflamabile, lichefiate, comprimate și otrăvitoare.
  – Substanţe solide si lichide, care se pot aprinde. La acestea se referă: brichete şi chibrituri, vopsele, solvenţi, precum și alte produse de vopsire. Combustibili pentru încărcarea brichetelor, substanţe ce se aprind spontan, substanţe care, în contact cu apa, degajă gaze inflamabile și alte substanţe inflamabile și obiecte.
  – Agenţi de oxidare, cum ar fi peroxizii sau pulberea de albire;
  – Substanţe explozibile. Acestea includ: arme şi alte arme de foc, rachete de semnalizare, focuri de artificii, muniţie, inclusiv cochilii şi detonatoare;
  – Materiale radioactive.
  – Substanţe toxice, infecţioase şi otrăvitoare. Acestea includ: erbicide, pesticide, materiale de laborator cu viruşi vii, obiecte etiologice;
  Genţi şi valize cu dispozitive de semnalizare încorporate

  În plus, în conformitate cu normele de transport nu este recomandat de a pune în bagajul general (înregistrat) bijuterii și metale preţioase, hârtii de valoare, chei, bani, ochelari, obiecte fragile, precum și produse uşor perisabile.