Hotel

Știi care este cel mai frumos oraș al Poloniei?

Știi care este cel mai frumos oraș al Poloniei?
de la 139 €

Cracovia este considerat a fi cel mai frumos oraș al Poloniei, datorită clădirilor istorice care sunt împânzite pe un teritoriu destul de extins în centrul vechi al orașului.

La poalele Munților Carpați de pe teritoriului Poloniei, se află unul dintre cele mai încântătoare orașe europene. Lăudat deopotrivă de localnici și de turiști, Cracovia - cel de-al doilea cel mai mare oraș din Polonia și unul dintre cele mai importante centre culturale și universitare din țară - este acum accesibil tuturor clienților Voiaj International.

Ce are Cracovia atât de special?

Iată cele 3 obiective turistice de top pe care orice turist care ajunge în Cracovia trebuie să le vadă:

→ Centrul Vechi sau Stare Miasto este primul loc în care trebuie să te oprești. Cel dintâi loc pe care trebuie sa il vezi este Castelul Wawel. Situat la o altitudine de 228 de metri deasupra mării, pe malul stâng al Vistulei, Castelul Wawel este o adevarată bijuterie arhitecturală. Având o valoare sentimentală deosebită pentru polonezi și fiind unul dintre simbolurile țării, Castelul Wawel este considerat cel mai frumos castel din Europa (dupa cel din Praga). După o plimbare relaxantă prin curtea castelului te invităm să faci o vizită clădirii Sukiennice, care găzduiește un muzeu și numeroase magazine cu suveniruri.

→ Turnul Primariei din Cracovia este locul pe care clar nu trebuie să îl ratezi. În zilele în care este permis accesul la etajele superioare, merită să faci un efort să urci până la ultimul nivel pentru a admira superbul oraș de sus.

→ De vrei să descoperi palatele poloneze, îți recomandăm să te îndrepți către Palatul Biskupow Krakowskich, o construcție renascentistă care are anexat un parc superb.

Sperăm ca ți-am deschis apetitul pentru călătorii și că ești gata să descoperi o bucățică din cultura poloneză. Nu uita! Odată ajuns în Polonia nu trebuie să ratezi faimoasele “pierogi”.

 

Bilete de avion CHIȘINĂU - CRACOVIA → de la 139 eur

 

Procură online, simplu, sigur pe www.VOIAJ.md, achită cu cardul, în oficiu (bd. C. Negruzzi, 4/2), la poștă sau la bancă!

Casele de bilete: 022 54 64 64, 068 54 64 64

Oficiul în or. Bălți: (231) 8 88 99