About Country

Andorra

10 atracţii pe care nu trebuie să le ratezi în Andorra

1. Capitala, Andorra la Vella, este cea mai aglomerată zonă a ţării. Este una din cele mai mici capitale din lume, dar şi una din cele mai înalte – se află la 1.029 m altitudine. De acolo poţi admira vârful montan Pic dEnclar.

2. Biserica Sant Joan de Casselles, una din cele mai frumoase biserici din Andorra, se află la nord de orăşelul Canillo. Este construită în stil romanic, din piatră, cu un interior bogat decorat cu fresce. Una din aceste fresce datează din 1525 şi reprezintă Apocalipsa după Ioan.

3. Vallnord, una din cele mai frumoase pârtii de schi. Este şi una din cele mai populare destinaţii de snowboard şi schi din Europa. În Vallnord se află trei resorturi: Arcalis, Pal şi Arinsal. Zona e perfectă şi pentru săniuş şi plimbări cu snowmobile.

Arinsal e o destinaţie excelentă pentru schiori

Arinsal e o destinaţie excelentă pentru schiori

4. Centrul termal Caldea este pe lista oricărui turist ajuns în Andorra. Este cel mai mare centru spa din Europa şi se află în mijlocul unui parc superb. Este o construcţie ingenioasă, care iese în evidenţă pe cerul capitalei printr-un turn şi o piramidă din sticlă magnifice. Are peste 6.000 mp.

5. Oraşul Ordino şi muntele Casamanaya (2.740 m). Vizitând orăşelul pitoresc de la baza muntelui vei descoperi case vechi şi străduţe pline de magazine de familie. Poţi vizita aici Casa Plairal dAreny de Plandolit, ridicată de un baron pe la 1600.

6. Satul La Cortinada reuneşte una din cele mai frumoase comunităţi din ţară. Aici găseşti Biserica Sant Marti de la Cortinada, construită prin secolul al XII-lea.

7. Nu uita nici de El Serrat, unul din oraşele de pe valea muntelui. Flora specifică şi păsările îl fac o destinaţie perfectă pentru botaniştii şi ornitologii amatori.

8. Oraşul Les Escalades se află la doar câteva minute distanţă, pe şosea, de capitală. Şi aici găseşti izvoare calde, ca în Andorra la Vella, despre ale căror calităţi medicinale se vorbeşte foarte mult în această regiune, dar şi muzee, ruine sau poduri străvechi.

9. Muzeul Naţional de Automobile Encamp este un oraş aflat în centrul ţării, în care vara vei descoperi un punct de plecare spre un peisaj montan de vis, dar şi locuri perfecte pentru relaxare. Indiferent de anotimp, vizitează Muzeul Naţional de Automobile, care are câteva exponate unice, printre care o maşină din 1885 şi câteva din primele modele de biciclete şi motociclete.

10. Biserica Santa Coloma are un turn impresionant şi este foarte înaltă. Datează din secolele IX-XII, găzduieşte statuia Fecioarei din Coloma şi multe fresce bine păstrate.

Mica ţărişoară e plină de biserici vechi:  Sant Joan de Caselles, Sant Marti de la Cortinada, Santa Coloma..