About Country

Austria

Atractii turistice în AUSTRIA

Turismul istoric, sportiv si cultural este reprezentat de diversele orase ale Austriei, precum capitala acesteia, Viena, dar si de orasele GrazInnsbruck, Linz si Salzburg. Palatul Schoenbrunn din Viena, Fortareata Hohensalzburg, partiile de schi care au gazduit Jocurile Olimpice de Iarna la Innsbruck, cladirile medievale din Graz si portul la Dunare reprezentat de al treilea oras ca marime in Austria, Linz, sunt doar cateva dintre acele atractii turistice care transforma Austria intr-o tara vivace, cu un ritm de viata alert.

O tara atractiva turismului sportiv, datorita climei temperate si a reliefului muntos, reprezentat de Alpi, Austria este si locul care ofera turistilor pachete speciale pentru ierni petrecute pe partiile de schi.
Motivele pentru care partiile de schi din Austria sunt atat de renumite sunt diverse; pe de o parte, lungimea si gradul lor de dificultate difera de la o partie la alta, facandu-le astfel practicabile pentru toate grupele de iubitori de schi, incepatori sau avasati, copii sau adulti. Pentru cei care iubesc sporturile extreme, partiile de snowboard, cele pe care se poate practica si sporturi cu diverse vehicule motorizate de zapada, precum scuterele de zapada, sunt complementare celor de schi.  Mai mult, atunci cand clima nu permite practicarea acestui sport in conditii optime, partiile de schi din Austria sunt echipate cu dispozitive pentru zapada artificiala care va face posibila coborarea partiilor in siguranta.

Atractii turistice: Palatul Imperial (Hofburg), Muzeul artelor frumoase, gradina zoologica , Stephansdom, Roata mare, turnul Dunarii, scoala spaniola de echitatie, cripta imperiala.

Burgenland, zona ce este vizitata in fiecare an de mii de turisti, ofera o bogata cultura, natura, vinuri, wellness si sport. Puteti vizita multe cetati, puteti sa savurati evenimentele culturale bogate, peste 300 zile cu soare pe an de la Zilele Haydn organizate in Eisenstadt, pana la opereta de vara de pe scena lacustra din Morbisch. Puteti face expeditii prin fauna si flora unica existenta in parcul national Neusiedler See/Seewinkel.
Graz este un oras primitor, unde puteti petrece o vacanta de neuitat, mai ales daca va plac muntii. Emblema, si in acelasi timp mandria orasului, este cu siguranta Kunsthaus Graz, cu o arhitectura surprinzatoare, comparata de multi cu un adevarat spectacol. Graz este un amestec de generatii si mentalitati. Peste 40.000 dintre locuitori sunt studenti, Graz fiind un centru universitar important, cu nu mai putin de sase universitati, toate de elita. Exista un numar mare de muzee precum: impresionantul muzeu al armelor, multe dintre ele fiind chiar folosite in luptele impotriva turcilor in secolul XVII, si este o senzatie ciudata sa descoperi arme cu care chiar s-a luptat, Palatul Schloss Eggenberg, se gaseste la mica distanta de Graz, fiind o prezentare ampla a creatiilor de arta religioasa de-a lungul secolelor.
Considerata de localnici si turisti "inima muntilor Alpi", capitala Tirolului, Innsbruck este, nu doar un oras de o frumusete aparte, ci si una dintre destinatiile preferate pentru turistii din intreaga lume, indragostiti de munti si de libertatea naturii. Aflat in Alpi, Innsbruck se gaseste chiar in Valea Raului Inn, parca aparat de muntii din jur. In afara de faima sa ca destinatie turistica, Innsbruck este un oras important pe harta amatorilor de sporturi de iarna, si de doua ori a fost si gazda Jocurilor Olimpice de Iarna.
Salzburg este cunoscut ca orasul lui Mozart, iar datorita frumusetii culturale si a pastrarii intacte a orasului istoric, este al patrulea oras ca marime din Austria, capitala a statului federal Salzburg. "Orasul Vechi" din Salzburg, cu arhitectura sa baroca este renumit in intreaga lume.
Linz este un oras din nord-vestul Austriei, pe fluviul Dunare. Este capitala Austriei Superioare.In orasul Linz se gasesc: Catedrala baroca (secolul al XVII-lea),Cladirea Primariei, Catedrala neo-gotica (secolul al XIX-lea).
Kitzbuhel- toti amatorii de ski cunosc aceasta statiune, cu peste 158 km de partii proprii, facilitati pentru ski-land si snow-boarding; este un oras destinat celor pasionati de iarna si pare a fi conceput in acest sens. Statiunea iti pune la dispozitie o varietate de optiuni, nu numai sub aspect spotiv, ci si sub toate celelalte aspecte: viata de noapte diversa, unitatile de cazare pentru orice buget, magazine si restaurante. Orasul se afla la o altitudine de 760 m iar sezonul de iarna este in perioada decembrie-martie.