About Country

Danemarca

Obiective turistice Copenhaga

Tururi in Copenhaga

Obiectivele turistice din Copenhaga sunt foarte multe la numar si foarte variate, reusind astfel sa starneasca interesul mai tuturor categoriilor de turisti. Din atractiile arhitectonice, muzeele, obiectivele sau parcurile de aici, le-am ales pe cele care se bucura de cea mai mare popularitate in randul celor care merg sa viziteze capitala Danemarcei.

Lista obiective turistice Copenhaga

Topul obiectivelor turistice din Copenhaga include o serie de atractii turistice pe care majoritatea turistilor care vin in oras aleg sa le veziteze si sa le imortalizeze pentru a le aminti in viitor de clipele frumoase petrecute aici.

Mica Sirena

Mica Sirena din Copenhaga este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orasului, ajungand chiar sa fie un adevarat simbol al capitalei daneze. Statuia de mici dimensiuni este prezenta pe toate vederile din Copenhaga, este miniaturizata pentru a deveni suvenir pentru turistii care isi doresc sa aiba un obiect ce le va aminti pentru o lunga perioada de timp de vizita lor in Damenarca. O vizita la Copenhaga fara cateva fotografii cu simbolul acestui oras nu ar putea fi completa, de aceea exista mii si mii de turisti anual care vin in port pentru a o admira...

Gradinile Tivoli

Gradinile Tivoli din Copenhaga sunt un important punct turistic al orasului, care reuseste sa milioane de danezi si straini anual. Acest parc de distractii cu o istorie de mai bine de o suta de ani, prezinta o multime de motive de a il vizita, pentru turistii de toate varstele. Cu ride-uri care genereaza adrenalina din plin, cu zone linistite pline de flori si verdeata si cu spectacole de muzica dintre cele mai variate, Gradinile Tivoli sunt un obiectiv turistic care nu trebuie ratat de niciun vizitator al capitalei daneze care spera sa vada atractiile de top din Copenhaga.

Christiania

Christiania este o zona autoproclamata autonoma din capitala daneza unde viata se desfasoara dupa niste reguli mult mai libertine decat in alte regiuni din Copenhaga. Situata pe locul unei foste unitati militare, Chiristiania si in special Pusher Street reprezinta un fel de Amsterdam in miniatura situat chiar in inima orasului. Aici se gasesc de cumparat mai toate drogurile usoare si in jur de jumatate de milion de turisti sunt atrasi de aerul non-conformist al acestei zone. Christiania traieste dupa un set de reguli destul de stricte care trebuie respectate de toti cei care viziteaza aceasta zona.

Stroget

Stroget este cea mai cunoscuta zona de shopping din capitala Danemarcei. Impatimitii cumparaturilor se vor bucura sa stie ca Stroget este situata chiar in centrul orasului Copenhaga si aici se poate gasi o varietate foarte mare de magazine, de la cele mai cunoscute si exclusiviste branduri internationale, la magazine cu preturi acceptabile dar cu produse de calitate foarte buna.

Portul Nyhavn

Portul Nyhavn din Copenhaga este un important obiectiv turistic si locul ideal pentru o cina din produse proaspete intr-un cadru superb. Zona este una foarte animata, cu o istorie interesanta. In Nyhavn au trait personalitati marcante ale orasului Coepnhaga, cum ar fi Hans Christian Andersen. Casele au fost restaurate pentru a le reda spendoarea din trecut insa si-au pastrat intact designul placut si specific zonei din nordul Europei. Nyhavn este locul ideal pentru o plimbare si pentru momente de liniste si relaxare in capitala Danemarcei dar si un obiectiv ce nu trebuie ratat.

Castelul Rosenborg

Castelul Rosenborg este o fosta resedinta a familiei regale daneze si astazi este un muzeu de istorie a monarhiei din Danemarca. Aici sunt expuse bijuteriile coroanei si multe dintre cele mai pretioase piese din comorile monarhiei daneze. Vizitatorii sunt asteptati sa descopere toate acestea in timpul vizitei lor prin salile castelului dintre care se distinge Sala Marea, cea unde se gaseste si tronul incoronarii. Castelul Rosenborg este un important obiectiv turistic din Copenhaga care poate face vizita in capitala daneza de neuitat.

Amalienborg si Schimbarea Garzii

Palatul Amalienborg este resedinta oficiala a Reginei Danemarcei si este de fapt format din patru cladiri identice. Doua dintre aceste cladiri se pot vizita de catre turistii interesati sa afle mai multe despre Casa Regala Daneza si despre istoria acestei tari. Unul dintre palatele care se viziteaza este folosit si de catre Regina pentru a primi diferite oficialitati sau reprezentati ai alor state. In fiecare zi la pranz, in fata palatului Amelienborg are loc schimbarea garzilor, un spectacol urmarit de foarte multi turisti si localnici.

Bakken

Parcul de distractii Bakken este cel mai vechi parc de distractii din lume. El dateaza inca din anul 1583 si si-a pastrat structura organizatorica de-a lungul secolelor. Astazi continua sa ramana un loc foarte popular, atat printre turisti cat si printre localnici, mii si mii oameni alegand in permanenta sa-si petreaca o zi alaturi de familie sau prieteni in Bakken si in parcul natural din imprejurimi. Printre locuitorii orasului Copenhaga parcul este extrem de popular, fiind preferat de multi ca destinatie a unei scurte excursii departe de tumultul orasului si forfota de zi cu zi.

Zoo Copenhaga

Gradina zoologica din Copenhaga este un loc ideal de petrecere a unei zile intr-un mod foarte placut pentru turistii care vin in capitala daneza impreuna cu cei mici. Zoo Copenahaga are cea mai mare gradina zoologica destinata celor mici, cu locuri special amenajate unde acestia pot mangaia diferite animale sau pot calari ponei in perfecta siguranta. Una dintre cele mai mari atractii ale Gradinii Zoologice din Copenahga o reprezinta Casa Elefantilor, un spatiu special amenajat in care turistii pot admira in toata splendoarea lor aceste animale gradioase atat la propriu cat si la figurat.

Muzeul Louisiana

Muzeul de Arta Contemporana Louisiana din Copenhaga este o ocazie buna pentru turistii care viziteaza capitala Danemarcei de a admira unele dintre cele mai interesante lucrari de arta moderna. Muzeul are o colectie de peste 3500 de piese de arta si pe langa expozitia permanenta, pe tot parcursul anului aici sunt organizate o multime de alte expozitii temporare foarte interesante. Muzeul de Arta Contemporana are si o aripa foarte vasta pentru copii, unde cei mici isi pot lasa imaginatia sa zburde alaturi de parintii lor intr-o serie de ateliere de creatie special destinate lor.

Turnul Rotund

Turnul Rotund din Copenhaga este un fost observator astronomic ce dateaza inca din anii 1600, atunci cand Regele Christian al IV-lea l-a ridicat pentru a ajuta la continuarea cercetarilor astronomice care in acea vreme erau la cel mai inalt nivel in Danemarca. Astazi, la multa vreme dupa ce a fost parasit de oamenii de stiinta, Turnul Rotund ramane un important obiectiv turistic si este inca folosit ca observator de cativa astronomi amatori. Aici sunt gazduite si diferite expozitii de arta, cultura si stiinta ce merita vizitate si pot fi foarte interesante.

Palatul Christiansborg

Palatul Christiansborg este o fosta resedinta a Familiei Regale Daneze timp de mai multe secole. Astazi este un important obiectiv turistic si o atractie istorica care aduce o multime de turisti in capitala daneza. Sub castel se gasesc ruinele de la Castelul Episcopului Absalon si de la Castelul Copenhaga. Turistii pot achizitiona tururi ale camerelor de receptie, ale ruinelor si ale muzeului teatrului regal, toate fiind incluse in pretul biletului. Tururile cu ghid pentru Capela Palatului Christiansborg si Parlamanet, sunt gratuite.