About Country

Locuri de vizitat

TOP locuri de vizitat în Elveția

Elvetia, tara de o frumusete naturala aparte, este una dintre cele mai cautate destinatii turistice din lume. In cele ce urmeza iti prezentam o lista cu 10 cele mai frumoase locuri ce merita vizitate in tara lui Wilhelm Tell.

Locul de nastere al turismului de iarna, Elvetia pare sa fie un amestec extrem de armonios de peisaje halucinante, traditii alpine si stralucire si glamour urban. Regiunea pitoreasca daruita cu de toate de catre Mama Natura, Elvetia, mica tara fara iesire la mare, se afla pe lista dorintelor oricarui pasionat de calatorii. De ce? Fiindca ofera optiuni nebanuite pentru toate categoriile de turisti. Pentru cei care adora sa admire peisaje, tara este un adevarat paradis. Cei dornici de adrenalina vor gasi aventura cat cuprinde, fotografii o vor aprecia peste masura, iar pentru iubitorii de ciocolata, este cea mai dulce destinatie de vacanta din lume.

Paduri alpine, lacuri magnifice, pasuni verzi, arhitectura incantatoare si arta moderna de top, Elvetia le are pe toate si chiar mai mult. Tara este greu de egalat in materie de frumusete. Dar sa incepem periplul nostru elvetian cu…

1. Appenzell

Appenzell

Un rasfat absolut, atat pentru ochi cat si pentru stomac, cantonul Appenzell din nord-estul Elvetiei, este locul ideal pentru iubitorii naturii si pasionatii de arta culinara. Unul dintre peisajele rurale perfecte din Elvetia, Appenzell este inconjurat de catre muntii Prealpi. Aici exista numeroase drumuri si poteci, iar pentru cei care nu sunt adepti ai mersului pe jos, exista telecabine care duc pana in varful muntelui. Nu poti ignora cladirile traditionale cu fatade in culori pastelate, multe dintre ele gazduind cafenele, brutarii, magazine de branzeturi si restaurante fabuloase in care poti degusta deliciile locale.

Nu rata: branza din Appenzell. Fa o vizita la una dintre fabricile locale de branza (exista si tururi cu ghid) si ia parte la procesul de fabricare al branzei.

2. Ticino

ticino

O experienta pur italiana in tara cantoanelor – asta gasesti in Ticino. Este un amestec bizar de pasiune italieneasca si raceala elvetiana. Aici majoritatea lucrurilor sunt italienesti – vremea, mancarea si bautura, limba, arhitectura si chiar si stilul. Lacuri minunate cu ape limpezi, vai impanzite de catunuri si munti impozanti – locul este ideal pentru cei care vor sa experimenteze linistea rurala.

Nu rata: Bellinzona, capitala cantonului, este un oras fortareata datand din Evul Mediu. Viziteaza cele trei castele si vechea piata a orasului, inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO.

3. Lucerna

lucerna
Lucerna, unul dintre cele mai frumoase orase din Elvetia

Aflata in inima Elvetiei, se afla Lucerna, un mic orasel, care si-a pastrat nestirbite de-a lungul anilor, frumusetea si cultura. Orasul a intrat in atentia publicului dupa ce, in secolul 19, persoane influente precum Regina Victoria si Goethe, au vorbit in termeni cat se poate de frumosi despre el. Strajuit de munti maiestuosi si infrumusetat de lacul Lucerna, orasul este destinatia ideala pentru iubitorii de zbor cu parapanta. Turistii vor fi incantati de look-ul aparte al orasului intregit de poduri, locurile de plimbare de langa apa si casele in culori pastelate. In plus, Lucerna este locul unde au luat nastere unele dintre cele mai frumoase melodii din toate timpurile. Nu te lasa foarte atras insa de prea multele magazine.

Sursa: tuktuk.ro