India

Informatii despre India

Una dintre cele mai mari economii ale lumii, India este renumită pentru cultura sa milenară, dar şi pentru că găzduieşte cea mai mare populaţie din lume, după Republica Populară Chineză. Un top al celor mai neaşteptate lucruri despre India a fost realizat de publicaţia Business Insider, care îşi propune să ofere publicului o imagine despre acest colos statal.

  1. Infrastructura de transport a Indiei este atât de lungă încât ar putea înconjura Pământul de peste 177 ori.  Reţeaua de drumuri a Indiei totalizează 4,7 milioane kilometri şi este a doua ca lungime din lume. Pământul are o circumferinţă de 40.075 kilometri.
  2. India va deveni cea mai tânără ţară din lume până în 2020.  În mai puţin de şase ani, vârsta medie în India va fi 29 de ani. Populaţia cu vârste între 15 şi 34 de ani va creşte de la 430 milioane de oameni în 2011 la 464 milioane în 2021.
  3. India consumă jumătate din cantitatea de wiskey produsă la nivel global.  În 2012, aproximativ 1,2 miliarde de litri de wiskey s-au băut în India. În timp ce India ocupă primul loc la cantitatea totală de wiskey consumată, Franţa ocupă primul loc la consumul pe cap de locuitor.
  4. India exportă păr în valoare de peste 415 milioane de dolari pe an.  Hinduşii îşi donează podoaba capilară în temple, pentru a aduce ofrande zeilor. Aproximativ 40.000 de pelerini hinduşi îşi donează părul în fiecare zi, cu precădere cei care nu îşi permit să doneze bijuterii sau bani.
  5. Cei mai bogaţi 25 de oameni din India au o avere totală estimată la 174,8 miliarde de dolari, aproape egală cu PIB-ul Ucrainei. Mukesh Ambani este cel mai bogat om din India şi are o avere de 24,2 miliarde de dolari. Ucraina are un PIB de 176,2 miliarde de dolari, potrivit rapoartelor Fondului Mondial de Investiţii.
  6. 25% din teritoriul Indiei – de trei ori suprafaţa Marii Britanii- se transformă în deşer. Cultivarea excesivă a pământului şi schimbările climatice (reducerea ploii în anumite zone) au degradat masiv anumite regiuni din ţară. 810.000 kilometri pătraţi din suprafaţa ţării se confruntă cu procesul numit „deşertificare“. Autorităţile sunt îngrijorate cu privire la efectele acestui fenomen asupra securităţii alimentare a populaţiei indiene.
  7. India are cel mai mare număr de vaci de lapte din lume. 17,2% dintre vacile de lapte se găsesc în India.