About Country

Marea Britanie

Marie Britanie - Locuri de vizitat

Marea Britanie este unul din cele mai fascinante locuri de vizitat, asta datorita culturii sale, arhitectura valoroasa atat de bine conservata, pentru traditiile si farmecul unor locuri unice in lume. Oamenii care aleg sa isi petreaca vacantele in Marea Britanie sunt cu siguranta persoane care apreciaza mai mult cultura si valoarea unui loc decat numarul de cluburi sau ore petrecute la soare pe o plaja. Perioada cea mai potrivita pentru o calatorie in Regat este de primavara pana toamna, unde si ploile cad mai rar iar temperatura este mai ridicata. In acelasi timp, de evitat ar fi lunile iulie si august, acestea fiind cele mai aglomerate.

Anglia - este tara in jurul careia graviteaza intregul regat, aceasta fiind cu siguranat si locul cel mai potrivit pentru un sejur. Capitala, Londra, merita cel putin 4-5 zile, aceasta avind un numar urias de obiective turistice. Londra este cel mai populat oras al Uniunii Europene, cu aproape 8 milioane de locuitori, cu o plate diversificata de religii, culturi si limbi vorbite. Un punct forte al orasului ar fi si cele 5 aeroporturi si portul, transformand orasul in cel mai important nod de legatura intre continente. Heathrow, aeroportul principal, inregistrand cel mai mare flux de pasageri din lume.  Excursia in Anglia nu ar trebui sa se limiteze doar la Londra, deoarece spiritul englezesc este mai bine reprezentat in localitatile mai mici. In afra excursiilor organizate, orce calatorie se poate face atat cu trenul existand o retea foarte bine pusa la punct, cat si autobuzul. Pot fi inchiriate autoturisme, insa doar daca turistii se simt comfortabil in partea dreapta a masinii si pe partea stanga a strazii. Unul din orasele ce merita cu adevarat sa fie vizitate este Cambridge, gazda celebrei Universitati, acesta fiind un veritabil oras muzeu al arhitecturii medievale, fiind inconjurat de o salba de orasele si sate fermecatoare. Peisajele specifice Angliei isi gasesc cel mai bine reprezentarea in Lake District, cel mai mare parc national, situat in nordul tarii. Combinatia dintre Muntii Cumbrian si cele 69 de lacuri este fara indoiala una ce merita vazuta. Stonehenge, misteriosul si in acelasi timp celebrul monument preistoric, aflat in Campiile Salisbury din tinutul Wiltshire. Pe langa neelucidata origine a formatiunii de pietre, datata de specialisti in neolitic, exactitatea cu care monumentul marcheaza anumite momente astrale este impresionanta. Parcul Alton Towers si Castelul Windsor, este cel mai mare castel locuit din lume, sunt de asemenea locuri potrivite pentru vizitat. Un alt obiectiv turistic important este reprezentat de Bath, celebrele bai termale, lasate mostenire de catre romani. Scotia Supranumita si Tara lui Highlander Nemuritorul ai a celebrelor Kilturi, a cimpoiului si a scotch-whisky-ului, este o excelenta destinatie turistica. Orasul inca mai pastreaza aroma secolelor trecute. La polul opus se afla orasul Glasgow, un oras modern, agitat, in care afaceristii si industraisii dau tonul in fiecare dimineata. Scotienii caracterizeaza orasul Glasgow prin expresia "Edinburgh is te capital, but Glasgow has the capital."("Edinburgh este capitala, dar Glasgow are capitalul").

Tara GalilorTara Galilor este o tara profund incarcata de mistere, identitatea culutrala a acestora avandu-si radacinile in viata monahala a calugarilor de acum cateva zeci de secole. Astazi, Tara Galilor a devenit un tinut al contrastelor, fie ca este vorba de peisaj: muntii ce se tranforma spectaculos in campuri verzi, presarate cu lacuri cristaline, sau fie ca este vorba despre viata economica, sociala, culturala.

Irlanda de NordDesi face parte din regatul Unit al Marii Britanii, locuitorii aceste tari nu vor sa accepte nici acum conducerea Angliei, ei considerandu-se in continuare irandezi! Sub tutela Angliei nu se afla decat o mica parte a Irlandei, aceasta neputand fi separata de intreaga Irlanada. Iar pentru un turist, atunci cand viziteaza Irlanda de Nord, obligatoriu trebuie sa viziteze intraga Irlanda. Capitala acestei tari este Belfast. acest stat este alcatuit din cea mai mare parte a provinciei istorice irlandeze Ulster.

Londra Capitala Regatului Unit al Marii Britaniei este, cum am mentionat si mai sus, Londra. Pentru multi dintre noi, atunci cand spunem Londra, rezumam intr-un singur oras intregul regat. Oras favorizat in principal de pozitia sa, nu a facut altceva decat sa fie intr-o continua dezvoltare.  Obiectivele turistice cele mai importante ale Londrei: Turnul Londrei - este unul dintre cele mai faimoase locuri din Londra, monument istoric amplasat pe malul nordic al Tamisei. Desi este confundat cu Turnul alb, construit in secolul 11, el este un complex arhitectonic inconjuart de un zid de aparare. Aici se afla Bijuteriile Coroanei. London Eye - cunoscut si sub numele de Roata Mileniului, a fost inaugurat in ultimula n al secolului 20, fiind cea mai mare roata de acest fel din lume pana anul trecut, dand tuturor posibilitatea sa priveasac oarsul de la o inaltime de 135 de metri. Westminster Abbey - este o veritabila opera de arta, construita intre secolel 13 si 16 si a fost pentru multa vreme locul traditional pentru incoronarea si inmormanatrea marilor monarhi britanici. Buckingham Palace - este probabil cel mai vizitat obiectiv turistic al Londrei, resedinta oficiala a familiei regale si una din cladirile decorate cu cele mai valoroase opere de artadin lume. Acestea formeaza Colectia Regala, care poate fi vizitata partial, in tururi organizate.

Trafalgar Square - este una din cele mai faimoase piete din lume, costruit ain memoria Bataliei de laTtrafalgar, castigata de Fortele Britanice in timpul Razboaielor Napoleonice. Tower Bridge - Este unul din cele mai cunoscute poduri din lume, imaginea sa fiind legata de cea a Turnului Londrei aflat in apropiere, fiind unul din simbolurile londoneze. Podul este de tip basculant, iar turnurile de la cele doua capete gazduiesc fiecare cate un muzeu. Marea Britanie are un turism bazat in primul rand pe cultura, pe conservarea mostenirii culturale, pe promovarea acestor culturi, un turism bazat pe istorie, pe pozitia inedita a acestui stat, pe peisaje, pe diversitatea culturala si pe conditiile oferite clientilor. Si nu in ultimul rand, desi nu mai este cel mai mare Impreiu Colonial, este unul din nucleele globalizarii, ceea ce face aceasta destinatie sa fie involuntar promovata de toti si atractiva pentru toti.