About Country

Locuri de vizitat

Mexic este o tara renumita pentru plajele sale fantastice si pentru ruinele si piramidele mayase si aztece. Dar aceasta tara incarcata de istorie are mult mai multe de oferit si acesta este si motivul pentru care ea este a zecea in lista preferintelor turistilor din intreaga lume, atunci cand vine vorba despre petrecerea vacantei. Iata sapte dintre cele mai frumoase si populare lucruri legate de Mexic.

1. Istoria

Cand vine vorba despre istorie, Mexic este o tara intr-adevar bogata. Mayasii, aztecii, Hernan Cortez si Montezuma sunt doar cateva puncte de reper ale istoriei sale. Trecutul acestei tari este unul complex si plin de culoare. Se spune ca aici au trait cel putin 12 civilizatii diferite pre-columbiene, care au cunoscut marirea si apoi decaderea, in zona cunoscuta in prezent drept Mexic.

El Castillo, „piesa” centrala a sit-ului mayas Chichen Itza

De-a lungul timpului, natiunea mexicana a apartinut de cateva imperii diferite. Printre acestea se numara Olmec, in jurul anului 1500 i.e.n. si Bourbon in anul 1821. Pamantul era bogat in minereu de argint si acest lucru a contribuit la finantarea economiei spaniole, timp de cateva sute de ani. In plus, descendentii lui Cuauhtémoc, care a fost ultimul imparat aztec, au ajuns sa faca parte din nobilimea spaniola.

In decursul anilor, Mexicul a fost si locul unde au avut loc revolutii, revolte, unde au existat republici, monarhii, dictaturi si multe altele. Ceea ce este cu adevarat uluitor este faptul ca arheologii descopera in fiecare an noi si noi situri istorice. Cele mai bune locatii in care poti invata despre istoria acestei tari sunt Muzeul de Antropologie si Muzeul de istorie, aflate in capitala Mexico.

2. Muzica

Mariachi, acesti lautari mexicani

Cel mai popular stil muzical al mexicanilor se regaseste in cantecele interpretate de mariachi. Cu siguranta, daca faci o plimbare pe faleza din Mazatlan, vei auzi sunete minunate care provin de la un grup de cantareti din partea locului, ce interpreteaza cantece la alamuri, intr-un stil cunoscut drept ‘ banda’.

Alte stiluri populare includ cantece traditionale interpretate la tobe, reprezentatii de dans, voce si chitara acustica, intr-un potpuriu de stiluri muzicale precum tamborazo si ranchera. In restaurantele locale vei auzi cantareti ce interpreteaza balade de dragoste.

3. Oamenii

Mexicanii reprezinta o combinatie de peste 50 de grupuri indigene diferite. Asta inseamna ca aproape tuturor cetatenilor mexicani le curge sange indigen prin vene. Locuitorii acestei tari sunt foarte prietenosi si mandri de cultura si mostenirea tarii lor.

4. Mancarea

Mancarea mexicana, gustoasa si picanta

Mancarea Mexicana e renumita in intreaga lume, dar ofertele sunt mult mai variate decattacos, fajitas, burritos, ardei iuti, fasole si rosii. De fapt, baza majoritatii mancarurilor spaniole este porumbul. Oamenii de aici au facut de secole, tortilla din porumb, pentru care au folosit soiuri cultivate in tara. Vei gasi insa si alte platouri excelente cu legume, fructe de mare si carne.

5. Apa

Lacul Chapala

Mexic este locul in care se afla unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, unde apele caldute, limpezi precum cristalul, mangaie nisipul auriu de-a lungul coastei. In zonele muntoase vei gasi si piscine, dar si izvoare cu apa termala. Doua locatii cu adevarat speciale sunt Parcul National Los Azufres, aflat in Michoacán, si Lacul Chapala, din Jalisco.

6. Clima

Mexicul este mangaiat de unul dintre cele mai blande climate de pe planeta. Este adevarat ca e un loc batut de uragane, dar in majoritatea timpului, temperatura este calda si placuta. In interiorul tarii, minima in timpul zilei este in jur de 26 de grade, iar dupa apusul soarelui, 15 grade. Statiunile de pe litoral mentin un climat placut datorita brizelor, dar si in statiunile montane sunt destul de caldute.

7. Muntii

Muntii Sierra Madre del Sur

Pe langa plajele absolut fantastice, Mexicul este impanzit de munti si vulcani.  In tara exista cateva lanturi muntoase vestite, precum Sierra Madre Oriental, Sierra Madre Occidental si Sierra Madre del Sur.

Sursa: tuktuk.ro

10 curiozităţi despre Mexic. De unde vine numele celui mai mic câine din lume, Chihuahua.

Pălăriile imense, mâncarea picantă şi ţinutele colorate sunt printre cele mai comune elemente pe care oamenii le asociază cu Mexicul. 

Mexicul are peste 130 de milioane de locuitori, iar capitala sa este una dintre cele mai mari aglomeraţii urbane din lume.   

Vă prezentăm o listă cu cele mai interesante lucruri despre Mexic: 

-Chihuahua este cel mai mic câine din lume. Numele neobişnuit l-a primit de la unul dintre statele mexicane. 

-Mexicul este casă pentru milioane de fluturi monarh, care migrează din Canada şi Statele Unite, din cauza faptului că forestierii le distrug habitatul.

-Graniţa dintre Statele Unite şi Mexic este a doua cea mai mare din lume. 

-Oraşul Mexic este contruit pe ruinele unui important oraş antic aztec. Întrucât este construit pe un lac, Mexicul se scufundă cu câţiva centimetri anual.

-Mexicanii sunt o combinaţie unică de mai multe civilizaţii antice, precum Olmec, Zapotec, Maya, Aztec, Incaş, africani, francezi şi spanioli.  

-Mexicul este casă pentru un iepure foarte rar, care locuieşte aproape de vulcani.

-Spaniolii au „adus” în Mexic coridele. După Spania, Mexicul are cele mai multe ringuri dedicate coridelor, din lume.

-Mexicanii sunt „responsabili” de răspândirea ciocolatei, porumbului şi chilli-ului în lume.

-Mexicul are cea mai numeroasă populaţie vorbitoare de limba spaniolă din lume.