About Country

România

Atractii turistice în România 

Romania ofera o gama larga de propuneri turistice de interes general sau tematice.

Recomandăm:

1/ Statiunile din Marea Neagra - vacante in stil mediteranean pe plaje superbe

2/ Ulpia Traiana Sarmizegetusa (judeţul Hunedoara), fosta capitală a Daciei romane, situată la o distanţă de 40 de kilometri de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei.

3/ Tot în Transilvania, recomandăm turiştilor să admire operele de artă din Muzeul Brukenthal, dar şi Piaţa Mare din Sibiu, Podul Minciunilor - cel mai vechi pod din fontă aflat în serviciu în România

4/ În aceeaşi regiune istorică a României, recomandăm să vizitati satele săseşti de pe Târnava Mare - Biertan, Richis etc. -, cu bisericile fortificate, mănăstiri şi un "tangibil simţ al trecutului"

5/ Târgul de Crăciun din Sibiu, care are loc în Piaţa Mare a oraşului

6/ Rezervaţia de urşi de la Zărneşti (Liberty Bear)

7/ satul Viscri, din judeţul Braşov, singura aşezare de acest tip din România care figurează pe lista patrimoniului UNESCO

8/ localitatea Câmpu Cetăţii (în maghiară Vármező) din judeţul Mureş, staţiunea Valea Verde, de lângă Sighişoara, satul Cisnădioara din Sibiu.

9/ Bucureşti – capitala României10/ Timişoara, despre care se spune că este supranumită şi "mica Vienă" şi că a fost locul unde "s-a născut" revoluţia din 198911/ Maramureş, cu Sighetu Marmaţiei, Cimitirul vesel şi Închisoarea Sighet.