About Country

Federaţia Rusă

Informatii despre Rusia

Rusia este cel mai mare stat european (si Global) cu capitala la Moscova si se intinde pe doua continente (Europa si Asia). Suprafata tarii este de 17.075.400 Km/2 si este constituita intr-o republica prezidiala. Tara are 89 de regiuni si o populatie de 144 milioane de locuitori.

Clima este continentala rece. In Rusia toamna si primavara sunt foarte scurte. Nordul si vestul tarii sunt afectate de curentul de aer rece al Antarcticii. Muntii din partea de sud si est a tarii nu lasa posibila o incalzire a tarii care ar putea veni din patrea oceanului Atlanic si Indian.In majoritatea regiunilor tarii iarna este foarte aspra.Cea mai scazuta temperatura in afara Artarcticii a fost inregistrata in Siberia la Werchojansk -70 de grade celsius.

Tara care acopera approx. 11 din suprafata planetei noastre,se intinde de la marea Neagra in partea de sud pana la oceanul Atlantic si stramtoarea Bering in partea de nord side la marea Nordpolara pina in mijlocul continentului asiatic. Exista o diferenta de 10 ore intre extremitatile tarii. Muntii Ural se afla pe teritoriul europei de este si al campiei vest-siberice. Cel mai inalt punc este varful Narodnaja cu o inaltime de 1895 de metri.In aceasta regiune se afla doua rauri importante:Ob si Jenissej. Muntii Caucaz (cu cel mai inalt punct la Elbrus,5633 m) formeaza granita de sud est a tarii si se intind pina in tundra siberica.In total in rusia se afla approx.1/5 din padurile globului.Insula Kamtcheatkain oceanul Pacific precum si regiunea insulelor Curile sunt active din punct de vedere geologic.Pe insula Kamtcheatka exista 3000 de vulcani dintre care mai sunt activi doar 30,cel mai mare fiind Kljutschew Sopka cu o inaltime de 4750 m.Zece rauri cu o lungime de 2200 de Km starbat Rusia.Cel mai lung este raul Ob cu afluentul sau Irtysch,care izvoraste in muntii Altai. Lungimea raului este de 5410 Km. Al doilea rau este Volga care este cel mai lung rau de pe teritoriul europei. cu o lungime de 3351 Km. Cel mai mare lac al rusiei este lacul (marea Kaspica) dupa care urmeaza lacul Baikal care este cel mai adanc lac de apa dulce al planetei(1620 m).

Majoritatea populatiei este alcatuita din rusi (81%) dintre care doar 20% traiesc in partea asiatica a tarii dupa care urmeaza tatarii cu 3.8% si ucrainienii cu 3%. Exita 57 de nationalitati si etnii toate care au facut parte pina in 1989 din USSR.

Suprafata  în total: 17.075.200 km m²

Religii  Rusa ortodox 15-20%, 10-15% musulmani, 2% alte Crestin (2006 est)

Limbi  Rusa, multe limbi minoritare

Capitala  Moscova

Moneda nationala este rubla divizata in 100 de kopeici.