About Country

Spania

Atractii turistice în Spania

Ocupand cea mai mare parte a peninsulei Iberice, Spania este si o destinație populară de vară, cu Valencia, Insulele Canare si Insulele Baleare fiind foarte vizitate. Ea poate fi considerata „tara soarelui”, datorita numarului foarte mare de zile cu soare de-a lungul anului.

Cele mai populare destinatii sunt metropolele Madrid si Barcelona, plus orasele Córdoba, Sevilia, Granada si Malaga în Andaluzia.
În alte părti a tării, Toledo, Salamanca si Santiago de Compostela sunt vizitate.

Madrid

Madrid este capitala Spaniei. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orasul a devenit capitală în 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Ca urmare Madrid a devenit un oras înfloritor, iar astăzi este rivalizat cultural doar de către Barcelona.

Madrid este nu doar capitala tării, ci si capitala provinciei si a comunitătii autonome Madrid.
Puncte importante culturale si turistice includ faimosul Muzeu Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia (unde se află Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro, si Chueca
Alte orase învecinate sunt populare pentru călătoriile de o zi din Madrid, incluzând Toledo, Segovia, Ávila, Aranjuez, Alcalá de Henares, mănăstirea si complexul de palate de la El Escorial, si Santa Cruz del Valle de los Caídos.

Barcelona

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oras al Spaniei, după Madrid. Barcelona se află pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lantul muntos Pirinei, care reprezintă granita cu Franta. Populația orașului este de aproximativ 1,6 milioane, iar a zonei metropolitane de aproximativ 3 milioane.

Ibiza

Ibiza este o insulă din arhipelagul Baleare, situată în vestul Mării Mediterane, care apartine Spaniei. Capitala insulei este orasul Ibiza. În dialectul local insula si capitala ei se numesc Eivissa.

Insula face parte din patrimoniul UNESCO, fiind remarcată pentru biodiversitate și cultură. Face parte din arhipelagul Balearelor, fiind a treia insulă ca mărime, iar împreună cu vecina sa mai mică Formentera alcătuieste grupa Insulelor Pitiuse sau „Insulele pinilor”. Este numită si „Insula Albă” pentru arhitectura sa.

Marbella

Marbella este un oras în sudul Spaniei, pe litoralul Mării Mediterane. Marbella este una din cele mai importante statiuni turistice de pe Costa del Sol.