Air Moldova

Compania aeriană "Air Moldova" este lider pe piaţa autohtonă a transporturilor aeriene.

"Air Moldova" este unul din cele mai recunoscute brand-uri moldoveneşti, fiind fondată la 12 ianuarie 1993.

În prezent, Compania Aeriană Air Moldova operează cu succes zboruri spre 30 destinaţii precum: Atena, Barcelona, Bologna, Bruxelles, Bucureşti, Dubai, Dublin, Frankfurt, Florenţa, Geneva, IstanbulKrasnodar, Larnaca, Lisabona, Londra, Madrid, Milano, Moscova, Paris, Roma, Venetia, Verona, Viena, Sankt-Petersburg şi Torino, la care se adaugă cursele sezoniere. Compania oferă două clase de deservire – Econom şi Business.

La momentul actual companiei "Air Moldova" îi revine circa 50% din fluxul aerian de pasageri, înregistrat pe piaţa moldovenească.

"Air Moldova" pune un accent deosebit pe modernizarea flotei. Un eveniment remarcabil pentru compania "Air Moldova" a fost completarea flotei cu aeronave moderne de tipul Airbus A320 (în septembrie 2003, în februarie 2004 şi în martie 2009), fapt ce a dus la creşterea considerabilă a volumului transportării atît de pasageri cît şi de mărfuri. La 10 mai 2010 a avut loc un eveniment marcant. Pentru prima dată în istoria aviaţiei civile flota companiei a fost completată cu o aeronavă nouă de tip Embraer 190JET care a aterizat pe aeroportul din Chişinău direct de la uzina producătoare. În timpul ceremoniei aeronava a fost botezată în numele Domnitorului Ştefan cel Mare.

Pe plan internaţional "Air Moldova" s-a poziţionat ca o companie sigură şi stabilă.

La 13 iulie 2004 "Air Moldova" a devenit membru activ IATA. Condiţiile de aderare la IATA sunt supuse unor standarde, care prevăd exigenţe de rigoare, printre care: modernizarea flotei aeriene, asigurarea securităţii zborurilor, competenţa personalului şi dezvoltarea sistemului de calitate.

Compania Air Moldova deţine acorduri de colaborare inter-line cu circa 80 de companii internaţionale, printre care asemenea giganţi precum “Lufthansa”, “Delta Airlines”, “United Airlines”, “Aeroflot”, “Alitalia” , „El Al Israel Airlines”, „TAP Portugal” etc.

Pentru comoditatea pasagerilor "Air Moldova" implementează cu succes transportările intermodale, care implică călătoria aeriană şi cea pe cale terestră. În 2008 compania a lansat programul “Air&Rail” pe destinaţia Chişinău-Frankfurt, care ulterior a fost extins pe alte destinaţii.

Air Moldova dezvoltă traficul de pasageri prin Aeroportul Internaţional Chişinău datorită serviciului de călătorii cu escală prin Chişinău. În acest fel aeroportul de bază al companiei devine un HUB de tranzit.

Rezervați bilete Air Moldova ONLINE, achitați cu cardul de credit sau în oficiu Negruzzi, 4/2 (tel. 022 54 64 64). Check-in Air Moldova este gratuit!

 

Cumpara bilete de avion la cursele Air Moldova pe voiaj.md