Ce știi depre stațiunile de schi din Bulgaria?

Cea mai mare şi dezvoltata staţiune montana din Bulgaria este Borovets. Alte mai faimoase staţiuni de schi sunt Pamporovo şi Bansko

Borovets Cea mai mare staţiune montana din Bulgaria. Este situata in vecinatatea colinei Borovets, pe pantele de nord ale versantului Mousale, la Est de Rila. Borovets este şi uşor accesibil, este situat doar 72 km de Sofia (capitala Bulgariei) şi la 126 km de Plovdiv.

Pamporovo este o staţiunea moderna, situata in inima munţilor Rhodopi, munţii miticului Orfeu. Pamporovo se înscrie in rândul celor mai sudice staţiuni din Europa, destinate acestui sport. Este cea mai însorita staţiune montana din Bulgaria, cu o excelenta zăpadă pe durata intregului sezon. Pamporovo este situat la altitudine 1650 m deasupra nivelul marii. Staţiunea se afla la 240 km de Sofia şi la 85 km de Plovdiv.

Bansko este situat la 925 m altitudine, iar zona de schi se întinde între 2.000 şi 2.600 m altitudine. Muntele Pirin are un character predominant alpin, iar varful cel mai înalt este Vihren 2914 m. Cu facilitaţilor excelente pentru schi combinate cu arhitectura unica a oraşului, Bansko s-a transformat intr-una dintre destinaţiile favorite pentru schi şi snowboard.

Vitosha este situata la cea mai mare altitudine din ţara, 1800m deasupra nivelul marii. Staţiunea se afla la numai 10 km de Sofia, capitala Bulgariei. Zona este excelenta pentru schi in iarna şi catarat in vara. Este uşor accesibila, insa vremea este foarte schimbatoare. Vitosha este renumita şi pentru doua rezervatii ale biosferei- Bistrishko Branishte si Torfeno Branishte. Cel mai înalt vârf, Cherni Vruh, se afla la altitudine de 2290 m, iar principala partie de schi se afla sub acesta.

Chepelare este la altitudine 1100 m deasupra nivelul marii, situat in Munţii Rhodopi, foarte aproape de staţiune de schi Pamporovo. Oraşul este frumos, cu cadrul natural pitoresc, paduri de conifere, pajişti verzi, şi in timpul iernii - parţii de schi şi toate astea il fac un loc perfect de relaxare completa şi profunda. Acolo se afla şi cea mai lunga parţie de schi din Bulgaria. Infrastructura de schi este una rudimentara dar foarte bine intreţinuta.

Malyovitsa este o mica staţiune de schi situata la 40 km din Borovets. Un drum face legatura rutiera cu satul Govedartsi la doar 13 km distanta, și către orasul Samokov la 27 km. Zona oferă cateva parţii de schi și posibilitate de inchirieri echipament de schi.

Tsigov Chark este situat in partea vestica a munţilor Rodopi, la aproximativ 8 km distanta de oraşul Batak şi 24 km la est de orașul Velingrad. Staţiunea se afla in vecinatatea lacului artificial Batak. Altitudinea medie la care se afla Batak este de 900-1100 m deasupra nivelului marii.

Semkovo este o staţiune montana situata la 17 km din oraşul Belitsa. Se afla pe poalele munţii Rila printre-o pădure de pini şi oferă panorame spectaculoase ale padurilor din zona centrala a Muntilor Rila. Una dintre atracţiile locale, aici este Parcul Urşilor Dansatori.

Propunem oferte la munte, schi în Bulgaria, sună acum: 022 882 882