Condiții noi de intrare în Marea Britanie și Irlanda

Stimați pasageri vă informăm că Marea Britanie și Irlanda au actualizat regulile de intrare în țară.

Marea Britanie

Toți pasagerii trebuie să completeze formularul de pe următorul link: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

Pasagerii vaccinați în cadrul programelor de vaccinare (cu cel puțin 14 zile înainte de sosirea în UK) aprobate de autoritățile UK (programul UK, SUA, EU și alte state conform link-ului) sunt obligați să prezinte următoarele confirmări:
1. Pasagerii vaccinați cu schemă completă. Vaccinele acceptate sunt: Covaxin, Moderna, Janssen , Novavax , Oxford/AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Sinopharm Beijing, Sinovac-CoronaVac.
2. Codul de rezervare a unui test COVID (PCR sau Antigen) care urmează să fie efectuat în 2 zi de la sosire. Ziua sosirii este considerata ziua zero.

Pasagerii nevaccinați (sau vaccinați incomplet sau vaccinați în cadrul unor programe nerecunoscute de autoritățile UK, sau nu au termenul de 14 zile de după vaccinarea completă) trebuie obligatoriu să prezinte următoarele documente înainte de plecare:
1. Un test (PCR sau Antigen) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 2 zile înainte de a călători, eliberat în limba engleză.
2. Codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, care vor fi efectuate în ziua a 2-a și a 8-a de la sosirea în Marea Britanie (https://www.find-travel-test-provider.service.gov.uk/test-type).
3. Pasagerul trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile.

Irlanda

Începând cu data de 06 ianuarie 2022, din cauza răspândirii noii tulpini COVID-19, toți pasagerii care intră în Irlanda trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
1. Completarea unui formular de localizare a pasagerilor (www.gov.ie/locatorform).
2. Test RT-PCR negativ pentru COVID-19 în format electronic sau pe hârtie, iar testul nu trebuie să depășească 72 ore până la intrare în țara. Orele se vor calcula din momentul (ora) prelevării testului.
3. Certificat de vaccinare, în cazul în care pasagerul este vaccinat cu unul dintre vaccinurile aprobate de EMA conform schemei(Pfizer / Biontech - 7 zile după ultima doză; Moderna, Johnson & Johnson, Sinovac, Sinopharm BIBP, Covaxin - 14 zile după ultima doză; Astra Zeneca - 15 zile după ultima doză) sau confirmarea recuperării după boala COVID-19 dovedită prin prezentarea EU DIGITAL COVID CERTIFICATE.

Vă rugăm să vizitați https://www.dublinairport.com/covid-19/covid-19-travel-advice pentru recomandări detaliate de sănătate publică și cerințe pentru intrarea în Irlanda.