Cum să găseşti cel mai ieftin bilet de avion?

8 trucuri ca să găseşti cel mai ieftin bilet de avion.

Pentru că a venit vara şi deja ne zboară gândul la călătorii, vă oferim aici un mic, dar consistent ghid despre cum să-ţi găseşti cel mai ieftin bilet de avion. Poţi face economii serioase!

1. Dacă visezi la o destinaţie anume, fii flexibil cu data de plecare şi stai la panda reducerilor şi ofertelor speciale.

2. Fă-ţi rezervare de zbor cu 6-8 săptămâni înainte. Cu cât se apropie mai mult data de plecare, cu atât preţul biletului creşte.

3. Nu pleca în vârf de sezon. Pentru oraşe turistice precum Paris, Praga, Londra, biletele sunt scumpe în vârf de sezon, când e vreme frumoasă (mai-septembrie). Dacă pleci într-o lună mai rece, biletele pot fi mai ieftine.

4. Călătoreşte în timpul săptămânii. Potrivit unor studii, miercurea ar fi ziua în care sunt disponibile cele mai multe şi mai ieftine locuri în avion, în timp ce vinerea şi duminica sunt cele mai scumpe locuri. Marţea, joia şi sâmbata sunt alte zile în care poţi zbura mai ieftin.

5. Este mai ieftin dimineaţa şi seara târziu. Zborurile programate foarte de dimineaţă sau noaptea au şi ele un cost mai mic.

6. Evită sărbătorile. Crăciunul, Ziua Îndrăgostiţilor, Ziua Femeii, Paştele, acestea sunt perioade foarte aglomerate şi scumpe. Nu căuta bilet cu două zile înainte şi după zilele de sărbătoare, pentru că toate lumea o face. În schimb, e posibil ca exact în ziua de Crăciun, să zicem, biletele să fie mai ieftine pentru că nimeni nu vrea să petreacă pe drumuri.

7. Dacă nu ai o destinaţie în minte, doar o anumită perioadă în care preferi concediul, vânează anunţurile Voiaj International pe pagina facebook şi pe www.voiaj.md şi fii pe fază, spontan, pregătit cu banii. Mai sunt promoţii de genul „doar azi ai două bilete la preţ de unul” spre o anumită destinaţie. Înscrie-te la newsletter ca să primeşti informaţii despre promoţii.

8. Atunci când agentul îţi găseşte un preţ bun, nu mai sta pe gânduri şi cumpără-l. Preţurile se modifică de la zi la zi, chiar de la oră la oră.

Te vom ajuta cu drag să-ţi găsim biletul de avion la cel mai jos preţ!

Casele de Bilete de Avion: 022 54 64 64