Dubai – orașul superlativelor

Știai că Dubai este un adevărat rai al turiștilor?

Atracțiile pe care Dubai-ul le ofera turiștilor sunt nenumărate – de la insule artificiale, parcuri unice de distracții, foarte mult lux, cumpărături fără taxe, curse de camile, viața de noapte, safari în deșert, soare și plaje etc. Licitează acum biletul de avion la prețul propus de tine și pornește în aventura exotică, caci aici te asteaptă cu totul altă lume, a viitorului! 

Gândul că un oraș construit în mijlocul deșertului, în mai puțin de 50 de ani, este la un nivel de dezvoltare atât de mare, creează sentimentul că tot ce ar putea părea imposibil sau dificil de obținut, devine realizabil în Emirate.

Dubaiul înseamnă mai mult decât zgârie-norii recognoscibili din toate fotografiile sau clipurile video pe care le găsim în mediul online. Orașul actual este rezultatul viziunii Familiei Regale care și-a dorit ca locul să ajungă în topul celor mai dezvoltate locuri din lume și să bată recordurile în foarte multe domenii.

Până în 1966, când s-a descoperit petrolul, Dubaiul era doar o așezare simplă în care localnicii se dedicau pescuitului de perle. Centrul vechi al orașului actual este singurul loc care mai amintește de cultura tradițională.

În prezent, Dubaiul este o parte cosmopolită a lumii, o destinație de vacanță, dar și un oraș în care trăiesc toți cei interesați de oportunitățile pe care le pot găsi acolo.

Orașul, al cărui stil de viață de lux este recunoscut, e capabil să primească în vizită călători cu toate tipurile de buget. La o primă vedere, poate părea un loc deschis doar turiștilor ce dispun de sume exorbitante, însă în realitate poți explora orașul dintre zgârie-nori și cu un buget rezonabil. De la mâncare, până la tariful accesibil al taxi-ului (circa 2,5 Ron pe kilometru) orașul oferă prețuri diferite, astfel că ține de opțiunile pe care le alege fiecare călător.