Sfaturi utile bilete de avion

Zbor cu avionul în timpul sarcinii: sfaturi utile.

În primul trimestru de sarcină călătoriile nu sunt recomandate deoarece în această perioadă apar multe schimbări în viața viitoarei mame.

Cea mai favorabilă perioadă pentru călătorii este al doilea trimestru, atunci când femeile se simt bine.

Pentru că există riscuri pentru siguranța sarcinii, se recomandă evitarea călătoriilor cu avionul în al treilea trimestru de sarcină, când mama obosește repede, iar starea fizică generală este fragilă. Medicii recomandă călătoriile până în săptămâna 32 de sarcină și interzic transportul cu avionul în ultimele patru săptămâni. Iată câteva sfaturi utile de la www.VOIAJ.md:

  1. Pune-ți în geantă ceva cu miros plăcut (batistă parfumată sau ceva mentolat), care-ți place.

  2. Ia-ți în bagajul de mână pasta și periuța de dinți.
  3. Fă-ți asigurare medicală înainte de plecare.
  4. Alege haine și încălțăminte comode.
  5. Este recomandat ca în timpul și înainte de zbor să consume gustări ușoare, cum ar fi fructele uscate.
  6. Se recomandă consumarea lichidelor, dar evitarea băuturile carbogazoase. Umiditatea scăzută în cabină provoacă deshidratare, de aceea este recomandat ca înainte și în timpul zborului să se consume apă.
  7. Fă o vizită la baie înainte de îmbarcare.
  8. Fă o vizită la baie înainte de îmbarcare.
  9. Optează pentru un loc la culoar.
  10. Nu uita de pauzele de dezmorțire. În timpul călătoriei se recomandă plimbări scurte și dese pentru a evita formarea cheagurilor de sânge și amorțirea membrelor. 
  11. Centura ar trebui să fie fixată astfel încât să nu producă presiune pe abdomen.

Rețineți! Înainte de planificarea unui zbor, femeile însărcinate trebuie să consulte un medic. Informațiile prezentate au scop informativ, pentru mai multe informații trebuie consultată agenția de bilete.

Reglementări Toate companiile aeriene permit femeilor gravide să călătorească dacă nu există contraindicații. Transportatorii stabilesc individual, reglementările privind transportul femeilor gravide. Companiile aeriene pot refuza îmbarcarea femeilor însărcinate în mai mult de 28 de săptămâni, dacă acestea nu au certificat constatator.

Detalii la casele de bilete de avion: 022 54 64 64