Top 8 atracții turistice din Dubai

Visezi la o aventură care te va lăsa cu cele mai frumoase amintiri din câte ai adunat pâna acum?

Pornește într-o vacanță în Dubai cu Turkish Airlines!

Vezi aici cum poți licita un bilet tur-retur la Dubai de la doar 90 eur. Licitatia va avea loc pe data de 1 noiembrie!

 

Dubai este cu adevarat un oraș la superlativ! Orașul Aurului, cum mai este supranumit, îți va oferi un pachet complet, adică distracție pe cinste, relaxare din plin, sesiuni de shopping, plimbări, experiențe incendiare, cultură, istorie și obiective turistice impresionante. Iata cele 8 atractii turistice de top din Dubai:

 

1. Burj Khalifa

Atractia turistica Burj Khalifa, are 828 de metri si 163 de etaje! Restaurantul cladirii Burj Khalifa se afla la inaltimea de 442 de metri.

Sfaturi practice: Burj Kalifa se viziteaza cel mai bine seara. Vei avea lumina perfecta pentru cele mai reusite poze. Tot seara, Fantanile din Dubai incep programul „artistic”. Dupa ce vizitezi Burj Kalifa, iti recomandam sa faci o mica plimbare pe langa fantani.

 

2. Fantana din Dubai

Fantana din Dubai nu trebuie sa o ratezi. Aceasta propulseaza apa pana la 150 de metri inaltime. Fiecare jet de apa este colorat si iluminat si se misca simultan, in functie de temele muzicale. Este extraordinar! Spectacolele de seara incep la apusul soarelui si se repeta la fiecare 30 de minute, pana la ora 23.00.

 

3. Palm Jumeirah – Insula in forma de palmier

Palm Jumeirah este una dintre cele mai mari insule artificiale din lume.

 

4. Desertul Dubai

Desertul Dubai este o alta atractie pe care trebuie sa o treci pe lista. Ca sa ajungi aici, trebuie sa inchiriezi o masina, deoarece drumul pana la desert dureaza aproximativ 50 de minute, daca pleci din Dubai.

 

5. Moscheea Sheikh Zayed

Moscheea reprezinta una dintre cele mai mari moschei din lume, suficient de incapatoare pentru 40.000 de oameni.

 

6. Dubai Marina

Dubai Marina cuprinde cele mai inalte blocuri cu apartamente din intreaga lume si arata ca o adevarata metropola.

 

7. Al Fahidi

Al Fahidi este un cartier istoric din Bur Dubai, unul dintre cele mai vechi cartiere din oras. Cartierul cuprinde multe stradute, muzee, cafenele, ateliere si galerii.

 

8. Madinat Jumeirah

Atractia turistica Madinat Jumeirah imbina experientele traditionale cu luxul. Tradus „Orasul Jumeirah”, acesta cuprinde hoteluri de lux, zone private construite dupa stilul traditional, restaurant si saloane.