10 lucruri pe care trebuie să le faci în ISTANBUL

Istanbul este nu doar cel mai mare oraș din Europa, dar și din Orientul Mijlociu. I se mai spune și Capitala Capitalelor datorită rolului administrativ pe care l-a avut pentru cele mai importante imperii ale vremurilor trecute: Roman, Bizantin și Otoman. Acest oraș este locul magic unde estul se întâlnește cu vestul, unde noul și vechiul se împletesc armonios cu mirosurile de condimente și de cafea. În acest oraș copleșitor sunt adunate milenii de cultură, religii, artă și tradiții.

Pentru a explora și înțelege cu adevărat cultura și energia orașului, ar fi nevoie de luni sau chiar ani, daram evidențiat lucrurile noastre preferate de făcut în Istanbul.

  1. Vizitează Hagia Sophia - Hagia Sophia este considerată una din cele mai frumoase clădiri din lume și este unul din cele mai bune exemple al interferențelor culturale și religioase. Biserica a fost pe rând, centru al lumii creștine și moschee, pentru ca astăzi să fie transformată în muzeu.
  2. Plimbă-te pe străzile din Grand Bazaar (un important centru comercial din Turcia încă din sec. XV). Peste 5000 de magazine înșirate pe mai mult de 60 străzi îți vor oferi cea mai deosebită experiență de shopping. Aici poți găsi de la bijuterii și broderii, până la ceramică pictată manual, covoare sau alte obiecte de artizanat.
  3. Admiră vederea orașului de pe Turnul GALATA.
  4. Fă cunoștință cu cea mai populară atracție turistică din Istanbul - Moscheea Albastră. Moscheea Albastră și-a primit numele de la plăcile de faianță albastră "lznik" folosite la decorarea sa, în secolul al XVII lea.
  5. Înțelege istoria Turciei, vizitând Palatul Topkapi. Simbol al lumii musulmane și centrul Imperiului Otoman, Palatul Topkapi se află lângă Marea Marmara, cu vedere către strâmtoarea Bosfor. Construit imediat după cucerirea Constantinopolului, palatul impresionează prin mărime și detalii arhitecturale.
  6. Complectează-ți rezervele de condimente de la "Bazarul Misir" - ca o adevărată gospodină.
  7. Relaxează-te în timpul unei croaziere pe Bosfor, de unde poți admira unele dintre cele mai importante obiective turistice din Istanbul, de exemplu: Turnul Galata, Podul Bosfor, Moscheea Ortakoy etc. Recomandarea noastră este să încerci într-una din zilele de lucru pentru a evita aglomerația din weekend.
  8. Ia masa acolo unde mănâncă și localnicii. Pentru prânz sau cină îți sugeram unul din restaurantele de din zona Podului Galata. Pe lângă vederea frumoasă pe care o ai la Bosphor, peștele și fructele de mare aici sunt considerate cele mai proaspete, pentru că vin direct din Bosphor în farfuria ta. Printre cele mai cunoscute specialități se mai numără: meze, tandir, iskender kebap, kunefe, baklava.
  9. Savurează cafeaua turcească. Prepararea cafelei turcești implică multe secrete și la sigur aceasta va fi una din cele mai gustoase și aromate cafele din viața ta.
  10. Petrece o seară / noapte în Ortakoy. Vechiul sătuc pescăresc, acum a devenit o regiune de restaurante, baruri și cluburi chic, preferate atât de turiști simpli, cât și de staruri cu renume mondial.

 

CITY BREAK ISTANBUL → de la 229 eur / pers. în DBL

 

Detalii despre City Break la Istanbul la numărul de tel.: 022 882 882

Casele de bilete: 022 54 64 64

Bd. C. Negruzzi, 4/2