Emiratele Arabe Unite

Atenţie! Oferta specială Bilete de Avion spre Dubai. Sună acum: 022 54 64 64

EMIRATELE ARABE UNITE  

 

Atenţie! Oferta specială Bilete de Avion spre Dubai! Zbor direct Chisinau Dubai. Sună acum: 022 54 64 64

 

Emiratele Arabe Unite au cunoscut o dezvoltare formidabila in ultimii 80 de ani datorita resurselor sale bogate de petrol si cresterii importantei acestuia in industria mondiala. Conducatorii emiratelor au ales sa transforme tinuturile aride in destinatii turistice uimitoare prin lux si frumusete.

Emiratele Arabe Unite este un stat situat în sud-estul  Peninsulei Arabice, având iesire la Golful Oman si Golful Persic, are granită terestră cu Arabia Saudită si Oman.

Este o federatie a celor sapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah, Fujairah. Fiecare emirat are o considerabilă autonomie politică, juridică si economic. Emiratele sunt conduse de un Monarh absolut sau shej, cum li se zice în arabă, cu puteri specifice.

Denumirea oficială: Emiratele Arabe Unite. 
Denumirea locală: Al Imarat al Arabiyah al Muttahidah 

Suprafaţa: 84.600 km². (dintre care 6300 km². insule).

Populaţia: 4.975.593.

Capitala: Abu Dhabi

Moneda: dirham emiratez

Limba oficială: araba. Este folosită pe scară foarte largă engleza.

Religia: islamică; predomină adepţii ramurii sunnite.

Forma de guvernământ: federaţie de emirate monarhii, condusă de un preşedinte.

Cele şapte emirate (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ras al-Khaimah, Ajman, Fujairah şi Umm al-Qaiwain), care compun federaţia, sunt conduse de câte un conducător, în calitate de şef al emiratului. Potrivit Constituţiei, adoptate în 1971, funcţia de preşedinte al statului federal este deţinută de conducătorul Emiratului Abu Dhabi, iar cea de vicepreşedinte şi prim–ministru de conducătorul Emiratului Dubai.

Relieful Emiratelor Arabe Unite este format in proportie de 65% din deserturi , avand insa si câmpii fertile, vai si munti, dintre care cel mai inalt punct este Jabal Zibir cu altitudinea de 1.527m.

Clima: Tropicală si detertică, cu precipitatii putine si temperaturi cuprinse între 10 °C si 48 °C.

Cultură si religie: Înrădăcinate în cultura islamică, Emiratele Arabe Unite are legături strânse cu restul lumii arabesi islamică