Franţa

FRANTA

Franţa, cea mai mare dintre ţările europene, cu o populaţie de 60 de milioane de locuitori, stârneşte interesul chiar de la prima vedere prin forma hexagonală a teritoriului său. Are ieşire la patru mări şi se numără de multă vreme printre cele mai căutate destinaţii turistice.

Franţa este o ţară situată în partea de vest a Europei, membră în Uniunea Europeană, care conţine şi unele teritorii de pe alte continente. Este cea mai mare tara din Europa Occidentala, cu doua fatade maritime (Oceanul Atlantic si Marea Mediterana).

Suprafata: 674,843 km²Populație: 65.821.885Monedă: euroSistem politic: Republică

Clima: Clima în Franta variază în functie de regiune,în partea de nord a tării având vreme rece si umedă la sud.

Limba: Limba franceză este singura limbă oficială din 1992, astfel că Franta este singura tară din Vestul Europei (cu exceptia microstatelor) care are o singură limbă recunoscută oficial. Cu toate acestea, în Franta se vorbesc 77 limbi regionale care nu au nici un statut oficial, dar în ultima vreme au început să fie predate în unele scoli. Alte limbi străine, cum ar fi limba portugheză, limba italiană, limba arabă si altele, sunt vorbite de diferitele colectivităsi de imigranti.

Religie: Din punct de vedere constitutional, Franta este un stat laic.Romano-catolici 78%, musulmani 4%

Transport: Infrastructura de transport este foarte bine dezvoltată cu un număr mare de kilometri de cale ferată, autostrăzi si drumuri nationale si peste 400 de aeroporturi.

Bucătăria: "Ţara cocoşului galic" s-a întipărit de-a lungul istoriei în conştiinţa lumii ca un tărâm al vinurilor bune, al brânzeturilor, gastronomiei rafinate.