Iordania

IORDANIA 

Pentru  a  îmbina utilul cu plăcutul, cu un agreement active în această perioadă este minunat să vizitați Iordania. Precum că vara este foarte cald pentru a vizita această țară istorică. Iordania este una dintre principalele atracții turistica ale Orientului Mijlociu, unde puteți descoperi locuri biblice, vestigii antice sau adevărate minuni ale naturii. Cel mai cunoscut obiectiv touristic este fără îndoială Petra, orașul construit în piatră roșiatică acum peste 2.000 de ani. Dar nu trebuie să rătați nici capital Amman, muntele Nebo, o excursie în deșert sau la Marea Moartă.

Iordania este o țară în Orientul Mijlociu, cu o populație de 6,5 milioane de oameni. Numele official al țării est eRegatul Hațemit al Iordaniei.

Amman numără peste 3.200 de ani, fiind denumit de-a lungul timpului Rabath-amon, Philadelphia – după cucerirea macedoneană din secolul al III-lea î.e.n, pentru ca turcii să îi schimbe numele acum 400 de ani. Amman înseamnă “  liniște și pace”. Ammanul prezintă și obiective istorice, precum Citadela, Djebel Al-Qalla, zonă arheologică și muzeografică, cu vestigii din principalele perioade ale istoriei milenare a orașului (cum ar fi Templul lui Hercule, Palatul Omeyyad, Biserica bizantină), cu Teatrul Roman și cu Muzeul de Arheologie.  De mici dimensiuni, această expune antichități valoroase cu foițele de cupru ce reproduc o parte din Manuscrisele de la Marea Moartă, sarcofage antropomorfe din epoca fierului, monede feniciene ori picturi murale vechi de 5000 de ani.

Petra este considerată una dintre minunile lumii, pe lângă cele șapte ale antichității. Orașul a fost construit în piatră de către nabateeni, o civilizație care se ocupa mai mult cu comerțul  și care a fost cucerită în anul 106  de  către imperiul roman. Secole întregi, orașul a rămas ascuns în deșert și a fost descoperit abia în secolul XIX. De atunci, el a devenit treptat un punct de atracție pentru turiști.

Pe lîngă Ammanși Petra mai puteți vizita mintele Nebo, acolo unde ar fi urcatprofetul Moise și a văzut Israelul. Legendele arată că moise este înmormântat pe Muntele Nebo, în vârful acestuia aflându-se o catedrală catolică acum. La fel, în apropiere de Muntele Nebo se află capitala mondială a mozaicurilor – Madaba. Acestea pot fi admirate în toată splendoarea lor în Biserica bizantină Sfântul Gheorghe, care are peste 1.500 de ani vechime.

De asemenea, nu trebuei  ratată o escapadă la Marea Moartă, pentru a putea pluti în apă foarte sărată. Și nu în ultimul rând, foarte mulți străini aleg Iordaniapentru o excursie în Wadi Rum, dețertul din sudul țării, cu peisaje de neuitat.

Ospitalitatea are o importanță majoră în cultura iordaniană. Vizitatorilor li se oferă toate condițiile pentru a se simți bine, iar localnicii sunt oricând dispuși să ofere informații despre culturăși tradiții acestei țări. Islamismul are un rol important în societate și este esențială respectarea credințelor musulmane. Cereți permisiunea dacă faceți poze la persoane sau animale.