România

ROMÂNIA

Turismul in România se concentreaza asupra peisajelor naturale si a istoriei sale bogate. Traversata de apele Dunarii, România are un scenariu sensibil, incluzand frumosii si impaduritii Munti Carpati, Coasta Marii Negre si Delta Dunarii, care este cea mai mare delta europeana atat de bine pastrata. Cu rolul de a puncta peisajele naturale sunt satele rustice, unde oamenii de acolo traiesc si mentin pentru sute de ani tradiitiile. In România este o abundenta a arhitecturii religioase si a oraselor medievale, precum si a castelelor. 

România este o tară situată în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică si la sărmul nord-vestic al Mării Negre. Pe teritoriul ei este situată aproape toată suprafata Deltei Dunării si partea sudică si centrală a Muntilor Carpati.

Suprafata: 237.500 km patrati
Pozitie geografica: latituddine nordica 43° 15" - 48° 15" si longitudine 20°15" - 29° 41"
Populatia: 22.760.449 locuitori
Densitatea populatiei: 96 locuitori/km patrat
Capitala si orasul cel mai mare: Bucuresti (2.064.474 locuitori)
Limba oficiala: romana
Moneda nationala: leu
Forma de stat: republica

Asezare Geografica
Muntii Carpati se extind in directia nord - sud in centrul tarii, continuandu-se prin Alpii Transilvaneni, si atigand altitudinea de 2548m in Muntele Negoiu. La vest de acesti munti este situata Campia Transilvaniei, un bazin de 400-500 m, iar in vest se afla zone de ses cu soluri de loess.

Clima
Clima continentala central-europeana se manifesta prin ierni friguroase si veri destul de fierbinti. In Bucuresti temperatura medie a lunii iulie este de 23°C, cea a lunii ianuarie este de -3°C, iar cantitatea de precipitatii anuala este de cca. 60 cm.

Transportul
Lungimea totala a retelei feroviare in Romania, reprezentand cele mai insemnate cai pentru transportul de marfa, este de 11.348 km, din care 3328 km sunt electrificati. Reteaua de drumuri publice totalizeaza 72.799 km, din care mai putin de jumatate sunt drumuri asfaltate.

Orase
Bucuresti, pe malul raului Dambovita, este cel mai mare centru industrial al tarii. 15% din populatia Romaniei traieste in mediul urban, iar acest procent este in continua crestere. Al doilea oras ca marime este Brasovul, cu o populatie de 323.835 locuitori. Constanta (350.476) este cel mai mare port.