Thailanda


Thailanda are o cultura bogata si colorata si multe monumente exotice si plaje uimitoare, care atrag milioane de vizitatori in fiecare an, de la cei cu buget minim pana la cei care isi permit sa se rasfete in lux. Tara este deseori numita si "taramul zambetelor", deoarece aici exista mai multi oameni zambitori decat in oricare alta parte a lumii.

Doar in Tailanda puteti face o croaziera pe o barja de orez transformata, puteti tipa in amonte intr-o barca sau puteti merge cu pluta de bambus intr-o calatorie ametitoare, apoi sa va cazati in jungla in casele din copaci ale satenilor sau in casele plutitoare de pe rau. La fel de memorabile sunt traseele care duc in padurile tropicale trecand pe langa cascadele racoroase si frumusetea marii transparente mangaind nisipul alb nesfarsit. Nu ratati orasul dinamic Bangkok, cu cladirile sale futuriste suprapuse pe imaginea Marelui Palat stralucitor. 

Dimineata devreme, calugarii imbracati in robe parasesc sanctuarul templelor pentru a primi ofrande de la oameni, fie intr-un sat prafuit, fie pe strazile aglomerate ale orasului. Aici Budismul este un stil de viata si, cu respectul pe care il au oamenii pentru monarhie, o dinastie care a mentinut independenta tarii secole intregi, rezultand un amestec intre traditie si stilul de viata contemporan. 

Maiestatea Sa Regele Bhumibol este monarhul cu domnia cea mai lunga din lume, fiind rege din 1946. Avand ca scop monarhia absoluta, Tailanda a trecut la democratie, insa aceasta miscare a fost zadarnicita de catre armata, care a regizat lovituri de stat, ca protest la politica guvernului. Cea mai recenta lovitura a avut loc in septembrie 2006, cand o revolta sangeroasa l-a inlaturat pe prim ministrul Thaksin Shinawatra, inlocuindu-l cu un premier interimar. 

Tailanda a depasit colapsul economic din 1997, SARS, gripa aviara si devastatorul tsunami din decembrie 2004, pentru a deveni o destinatie populara pentru turisti, cu multele sale frumuseti naturale si patrimoniul cultural bogat. Tailandae ste o tara tropicala, asa ca este cald pe tot parcursul anului, insa cea mai buna perioada pentru turisti este din noiembrie pana in martie, in anotimpul secetos.