La aniversarea celor 90 de ani de LOT Polish Airlines

Compania aeriană poloneză LOT Polish Airlines este una dintre cele mai vechi din Europa. Se situează pe locul șase printre companiile aeriene care nu și-au schimbat niciodată numele și logo-ul. Și piloții LOT au fost recunoscuți în mod repetat ca fiind unul dintre cei mai buni de pe planetă, câștigând premii onorifice internaționale. LOT este membru al Alianței Star Alliance.

Istoria LOT a început oficial în 1929, când au început primele zboruri internaționale din Varșovia. În anii '30. compania aeriană și-a mărit în mod semnificativ flota, a extins rețeaua de rute și a devenit membru al Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni.

În 1938, a avut loc primul zbor transatlantic LOT din SUA în Polonia. După încheierea celui de-al doilea război mondial, compania aeriană a reluat zborurile civile.

În anii '50. compania aeriană a reluat cursele sale în Europa și a deschis noi zboruri.

În anii '70. flota de companii aeriene poloneze a fost completată cu avioane de operare pe transatlantic și cursele aeriene transatlantice sunt operate de atunci în mod continuu.

În 1988, prima destinație asiatică, Singapore, a apărut pe harta zborurilor LOT.

La sfârșitul anilor '90, în cadrul reorganizării companiei aeriene, a fost creată compania fiică EuroLOT, care a preluat zborurile interne și unele zboruri regionale și a participat, de asemenea, la transformarea aeroportului din Varșovia în hub-ul principal.

Conform rezultatelor activităților sale și a inovațiilor sistematice, LOT a fost recunoscută în repetate rânduri ca companie aeriană din Europa de Est ce se dezvoltă cel mai rapid și de câteva ori a devenit cea mai bună companie aeriană europeană.

 

Bilete de avion cu LOT Polish Airlines?

Procurați online, simplu, sigur pe www.VOIAJ.md, achitați cu cardul, în oficiu (bd. C. Negruzzi, 4/2), la poștă sau la bancă!

Casele de bilete: 022 54 64 64, 068 54 64 64

Oficiul în or. Bălți: (231) 8 88 99