Republica Dominicană a ridicat toate restricțiile legate de pandemie

Toate măsurile restrictive impuse din cauza Covid-19 au fost suspendate în Republica Dominicană. Anunțul a fost făcut de președintele Luis Abinader într-o declarație publică. Acum nu este necesar de a purta măști de protecție , de a prezentat un certificat de vaccinare, un certificat de boală sau orice alte documente pentru a vizita Republica Dominicană.

Doar la intrarea în aeroporturi și în alte porturi de intrare se va efectua un test rapid aleatoriu unui procent din pasageri și tuturor celor care prezintă simptome la sosire.

Pasagerii trebuie să completeze un „formular de intrare și ieșire”. Acest lucru trebuie prezentat înainte de îmbarcarea în zboruri către și din Republica Dominicană. Procesul de completare a formularului online include declarația de sănătate a călătorului, declarația vamală și formularele internaționale de îmbarcare și debarcare. Codul QR generat trebuie prezentat la sosire.

Formularul de intrare și iesire poate fi gasit aici : https://eticket.migracion.gob.do/

Republica Dominicană este renumită ca o destinație plăcută pe plajă, plină de turiști și de atracții pentru toate stațiunile. Țara este, de asemenea, un amestec captivant de cultură, istorie și frumusețe naturală uimitoare. Principalele atracții turistice sunt zonele din jurul orașului Puerto Plata, Punta Cana, La Romana, Samana și Santo Domingo.