VEȘTI BUNE DIN BULGARIA!

VEȘTI BUNE DIN BULGARIA!

BULGARIA IȘI DESCHIDE GRANIȚELE PENTRU NOI!

Pentru cetatenii moldoveni, intrarea pe teritoriul Bulgariei este permisa cu conditia prezentarii unuia dintre urmatoarele documente:

  1. Un document care atesta finalizarea schemei de vaccinare impotriva COVID-19. Schema de vaccinare se considera a fi indeplinita, prin administrarea numarului corespunzator de doze de vaccin impotriva COVID-19 si trecerea unui termen de 14 zile de la data administrarii ultimei doze. Documentul trebuie sa contina numele persoanei (scris cu caractere latine, conform documentului de identitate cu care calatoreste), data nasterii, datele la care au fost administrate dozele de vaccin, denumirea comerciala si numarul de identificare al lotului vaccinului aplicat, denumirea producatorului / posesorului licentei de utilizare, statul emitent si denumirea organului competent care a eliberat documentul.
  2. Pentru persoanele care au avut COVID-19 si s-au vindecat, un document care atesta un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 180 de zile si minimum 15 zile inainte, conform datei efectuarii testarii inscrise in document. Documentul (pentru test PCR sau antigen) trebuie sa contina numele si prenumele persoanei (in conformitate cu documentul de identitate cu care calatoreste), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumire, adresa sau alte date de contact), data la care a fost efectuata testarea pentru COVID-19, inscrisa cu caractere latine ("PCR" sau "RAT") si rezultat pozitiv ("Positive"), care sa permita interpretarea documentului.
  3. Un document care atesta un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii, considerate de la data efectuarii testarii, inscrisa in documentul respectiv. Documentul (pentru test PCR sau antigen/"RAT") trebuie sa contina numele si prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care calatoreste), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuarii testarii, metoda testarii, inscrisa cu caractere latine (PCR sau test rapid antigen) si rezultatul negativ ("Negative") care sa permita interpretarea documentului.

Lista de vaccinuri permise pentru destinația Bulgaria puteți găsi în fișierul atașat.