About Country

Cipru

Cyprus is said to be the birthplace of Aphrodite (Venus), the Greek goddess of love.

Informatii despre CIPRU 

A treia insula ca marime din Marea Mediterana, dupa Sicilia si Sardinia, Ciprul a atras dintotdeauna atentia prin unicitatea peisajelor sale naturale, a plajelor si, nu in ultimul rand, a pozitiei sale strategice. Poarta a Europei catre Orientul Mijlociu, ea a primit din partea anticilor numele de Insula Afroditei, asociere nu intamplatoare cu zeita frumusetii, mai ales pentru cei care au apucat deja sa viziteze Ciprul. 

Cipru este o țară insulară în Marea Mediterană, membru al Uniunii Europene, este a treia insulă ca mărime din Marea Mediterană după Sicilia și Sardinia. Este localizată în estul Mării Mediterane în sudul Turciei. Insula Cipru este situată în regiunea Orientului Mijlociu, în Marea Mediterană, delimitată în teritoriu de Siria în Est și Turcia în nord.

 Suprafata: 9251 km

Asezarea geografica: 34°33" - 35°41" latitudine nordica, 32°17" - 34°35" longitudine estica

Populatia: 769.000 locuitori

Densitatea populatiei: 83 locuitori/km

Capitala si cel mai mare oras: Nicosia, 149.000 locuitori( partea greaca a orasului) si 37.000 locuitori la Lefkosa (partea turca a orasului)

Limbi oficiale: greaca si turca

Moneda oficiala: lira cipriota(1 lira = 100 centi) Forma de stat: republica (divizata intr-o parte greaca si una turca) 

Asezare geografica Lantul muntos ingust Kyrenia din nordul tarii, atinge inaltimea de 1000 m, iar lantul muntos Troodos, mult mai mare, contine cel mai inalt varf din Cipru, Vf Olimp