About Country

Emiratele Arabe Unite

Atractii turistice în Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite au cunoscut o dezvoltare formidabila in ultimii 80 de ani datorita resurselor sale bogate de petrol si cresterii importantei acestuia in industria mondiala.
Au aparut plaje artificial cu forme de palmieri, cum ar fi Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali si Palm Deira, catalogate drept unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.
Nimic nu pare a fi imposibil pentru seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum care, dupa hotelul subacvatic de lux Hydropolis, partiile acoperite de la Ski Dubai, hotelul Burj al Arab si cea mai inalta cladire din lume, Burj Dubai, si-a propus acum sa construiasca Dynamic Tower, un zgarie-nori rotitor de 420 m, ale carui 80 de etaje se vor invarti continuu si independent in jurul unui centru fix din ciment. Mai tarziu va fi finalizat si Dubailand, cel mai mare parc de distractii din lume, care se va intinde pe o suprafata de 278 km2.
Vara subtropicală ideală, caldă, însă nu toridă, aici durează din octombrie până în mai, tocmai în lunile când în țara noastră ninge sau plouă şi ne e dor de caldura, soare si mare blîndă.
Emiratele pot da fiecărui ceea ce își dorește.

Recomandăm:
1.  Cele 200 de insule ale emiratului Abu Dhabi, inclusiv Qarn, Belghilam, Sadiyat şi Abul-Anyadh. Există numeroşi operatori de bărci care oferă excursii din oraş spre aceste insule.

2.  Burj Khalifa
Nu exista persoana in lume care sa nu fi auzit de Burj Khalifa, cea mai inalta cladire! Inaltimea sa de 829,84 m o clasifica drept cea mai inalta cladire din lume. Faima sa s-a raspandit peste tot in mod natural, deoarece are foarte multe de oferit. Oricine s-ar bucura de o sedere in Burj Khalifa unde exista tot ce v-ati putea dori – hoteluri de lux, un mall, chiar si un lac, iar privelistea de sus este cea mai impresionanta. Daca ar trebui sa urcati pe scari ar dura 6 ore pana sa ajungeti la ultimul nivel. Cladirea in sine reprezinta un motiv intemeiat pentru a vizita Dubai, deoarece este cea mai deosebita realizare. 

3.  Insulele Palmier din Dubai, despre care se spune ca ar fi vizibile de pe lună şi care sînt cele mai mari insule artificiale din lume.
Insulele Palmier reprezinta un arhipelag artificial, cel mai mare de acest gen din lume, construit sub forma unui palmier. Este o alta atractie turistica faimoasa din Dubai cunoscuta in toata lumea. Ofera o linie de coasta de neuitat cu locuri deosebite pentru cazare si o frumusete de neegalat. Insulele Palmier sunt de fapt un proiect ce raspunde dorintelor populatiei din Emiratele Arabe in dezvoltarea turismului, care pe viitor va inlocui petrolul ca sursa principala de venit. Pana acum s-au descurcat foarte bine! 

4.  Terenurile de golf, pe care au loc în mod regulat competiţii internaţionale, Dubai fiind unul dintre liderii destinaţiilor de golf.

5.  Excursiile cu maşina prin deşert – se pot închiria maşini, precum şi ghizi.

6. Fortareata Fujairah
Fujairah este singurul dintre cele 7 emirate ce formeaza Emiratele Arabe Unite situat in partea estica a tarii. Celelalte se afla in Golful Persic. Fortareata este una dintre cele mai mari atractii din emirat, construita in anul 1670 si reconstruita dupa ce fost bombardata. A fost folosita mai intai in scop de aparare si apoi familiile conducatoare au locuit aici. Acum cand economia emiratului incearca sa dezvolte turismul, fortareata va fi una dintre cele mai interesante atractii din regiune.

7. Moscheea Sheikh Zayed
Este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite, o cladire alba si foarte frumoasa. Moscheea Sheikh Zayed este enorma si poate gazdui aprox. 40.000 de oameni. Toti turistii trebuie sa citeasca regulile, sa se imbrace corespunzator si sa fie atenti la comportament. Moscheea este un loc pe care nu trebuie sa il ratati in UAE.

8. Fantana din Dubai
Fantana din Dubai este situata in lacul de la Burj Khalifa ce se intinde pe aprox. 30 de acri. Apa ajunge pana la 30 m inaltime, iar privelistea este spectaculoasa mai ales atunci cand show-ul fantanii se combina cu luminile (6.600 de lumini si 25 proiectoare colorate), muzica si uneori si focul - toata scena parand a fi din alta lume.

9. Parcul acvatic Wild Wadi reprezinta o atractie pentru intreaga familie. Este evident, la fel ca si alte destinatii din Emiratele Arabe, si acesta a fost un proiect ambitios, creat pentru a fi impresionant si luxos. Veti regasi acolo multe tobogane pe apa, piscine, valuri artificiale pentru surf, asa ca nu aveti cum sa va plictisiti! Este un mod minunat de a va relaxa, a va distra si a avea o vacanta de neuitat.

10. Dubai Waterfront

Dubai Waterfront este un proiect ambitios, menit sa mareasca linia de coasta a Dubaiului cu aprox. 70 km. Va oferi locuinte pentru familiile ce cauta o viata sau o vacanta luxoasa. Combinatia dintre frumusetea naturii si design-ul perfect iti taie rasuflarea. Se aproximeaza ca zona de locuit va putea gazdui 1,5 milioane de oameni. Dubai Waterfront trebuie neaparat vizitat!