About Country

Italia

Atractii turistice în Italia

Spiritul si modul de viata al italienilor este un factor care face din Italia o destinatie turistica de neuitat. Italienii sunt recunoscuti pentru caldura cu care isi intampina oaspetii, pentru disponibilitatea de care dau dovata in fata strainilor si pentru modul foarte primitor in care isi primesc vizitatorii. Si asta in conditiile in care turistii pot opta intre hoteluri de 5-6 stele si pana la camere in regim hostel. Indiferent de buget, in peninsula, gazdele vor sti cum sa ii faca pe turisti sa se simta ca acasa.
Una din cele mai importante tari turistice din Europa, si a doua in lume dupa SUA, Italia are o gama larga de atractii turistice, potrivite tuturor gusturilor, de la statiunile de schi si alpinism din Alpi pana la plajele insorite ale Mediteranei si Adriaticii. Toate orasele importante prezinta interes cultural si arhitectural, in special Roma, Florenta si Venetia.

Roma – capitala Italiei este un puternic centru turistic, cunoscut atat pentru aerul boem pe care il are, cat si pentru numeroasele vestigii care amintesc de Imperiul Roman. Modernul si anticul, tehnologia si istorie se impletesc in acest spatiu cosmopolit intr-un mod unic ce reflecta o parte din modul de viata al italienilor. De aceea, orasul este adesea primul pe lista amatorilor de vacante. Luxul, dar si spatiile ample de relaxare, ineditul dar si spiritul pierdut al unei lumi demult apuse sunt doar cateva din ingredientele care ii fac pe turisti sa paseasca increzatori pe aeroporturile din apropierea orasului. Aeroportul Rome – Fiumicino se afla la doar  35 de km de capitala si este unul dintre cele mai mari din Italia. La 15 km de Roma se afla si Aeroportul Rome Ciampino, cunoscut ca un aeroport de dimensiuni medii si frecventat in special de cei care iubesc sa-si petreaca vacanta de vara peste hotare, dar si de cei care aleg sa faca  in cursul unui an mai multe sejururi scurte.
Printre alte orase importante ale Italiei se numara Florenta, Napoli, Madrid, Venetia, iar lista ar putea continua pentru ca fiecare parte a acestei tari are ceva de oferit. Totusi nu sunt motive ca turistii sa se simta intimidati de arhitectura sau de arta promovata in Italia. Cei care vor sa se intinda la soare pe plaja o pot face in numeroase locuri de pe coasta Marii Mediterane. Si asta pentru ca dezvoltarea turistica a fost tinuta sub control si exista in prezent statiuni si zone destinate unei astfel de categorii de vizitatori. In alte parti ale coastei, mai ales in sudul Italiei, exista zone inca neexplorate, poate chiar prea putin nedescoperite. Plajele sunt in marea lor parte nisipoase, iar apele sunt extrem de clare si curate mai ales in partea de nord a Adriaticii. Din punct de vedere geografic, italienii sunt norocosi pentru ca tara este traversata de lanturi muntoase. La nord sunt Alpii, iar Muntii Dolomiti – cu piscurile cele mai crestate din lume – formeaza de-a lungul peninsulei un arc ce constituie un intens punct de atractie pentru iubitorii sporturilor de iarna.