Maldive

Informatii despre Maldive

Arhipelagul Insulelor Maldive este situat in Oceanul Indian, la sud de India si Sri Lanka, de o parte si de alta a Ecuatorului, avand o colectie impresionanta de peste 1.190 insule, imprastiate parca, in ocean.

Doar 200 de insule sunt locuite, iar dintre acestea cam 80 sunt resorturi turistice, fiecare fiind situat pe o singura insula si avand maxim 100 de camere de tip bungalow, ceea ce face din Maldive o destinatie unica in lume.

 

Nume: Republica Maldive, Divehi RAjje ge JumhuriyyA

Suprafata: 298 km2

Capitala: Male

Populatie: 396,334 locuitori (estimare 2009)

Densitatea populatiei: 1,036.9/kmA

Limba oficiala: Divehi (Dhivehi/Mahl)

Religie: Musulmani Suniti

Tip guvernare: Republica prezidentiala

Ziua Nationala: 26 iulie - Data obtinerii independentei fata de Marea Britanie in 1965

Moneda: Rufiyaa (MVR) - rupia maldiviana

Fus orar: UTC+5

 

Clima Situate in regiunea ecuatoriala, insulele au un climat cald, tropical, moderat de brize marine, cu precipitatii mai bogate in perioada musonilor.

Musonii, determina climatul zonei: musonul umed de sud-vest, din mai pana in noiembrie si musonul uscat de nord-est, din decembrie pana in aprilie.

Datorita pozitiei geografice, Maldive este o destinatie recomandata pe parcursul intregului an, pentru ca temperaturile raman relativ constante, intre 30°-32°C ziua si 22°-24°C noaptea.

Sezonul de varf este considerat din decembrie pana in martie, perioada in care clima este influentata de musonul uscat de nord-est.