Republica Dominicană

Bine ati venit in Republica Dominicana, o tara a contrastelor, oferind optiuni superbe de turism aventuros si eco-turism. A doua cea mai mare tara a Insulelor Caraibe, dupa Cuba, Republica Dominicana a fost binecuvantata cu palmieri de cocos leganandu-se in apele cristaline, pline de pesti tropicali multicolori, resorturi turistice extinse, luxoase si potrivite pentru orice tip de vizitator, ospitalitate autentica si localnici cu zambetul pe buze in orice situatie, precum si terenul propice pentru numeroase activitati, atat pe uscat, cat si pe mare. De la plajele inconjurate de palmieri, pana la experiente subacvatice sau la monumentele istorice remarcabile, concediul vostru va fi complet, cu o multitudine de lucruri distractive de facut. Bucataria delicioasa, dominata de influente creole, spaniole si americane, micile localitati pescaresti, arhitectura remarcabila, vremea insorita pe toata durata anului, atrag aici milioane de turisti in fiecare an. Explorati frumusetea naturala si cultura Republicii Dominicane si petreceti-va aici o experienta de vacanta de neuitat!

Situata pe insula Hispaniola in Antilele Mari, alaturi de mai micul si mai putin dezvoltatul stat Haiti, ocupand partea de vest, Republica Dominicana este scaldata de apele Marii Caraibilor in partea de sud si de Oceanul Atlantic in partea de nord. Terenul este predominant muntos, prezentand coline maiestuoase, deserturi intesate de cactusi, o padure tropicala luxurianta, vai fertile, 1.600 km de coasta si sectiuni extinse de plaje cu nisipul alb, stralucitor. Cel mai inalt punct este varful Pico Duarte, situat in Muntii Cordillera Central, al carui altitudine atinge 3.087 metri.Republica Dominicana beneficiaza de o clima maritima in general placuta si brize tropicale pe toata durata anului, cu temperaturi intre 17 si 30 de grade Celsius, in functie de altitudine. Exista o mica diferenta intre temperaturile din timpul iernii si cele din timpul verii. Se pot evidentia 2 sezoane ploioase distincte, unul din aprilie pana in iunie si celalalt din septembrie pana in noiembrie. Sezonul uscat se intinde din noiembrie pana in aprilie si reprezinta cea mai buna perioada de a vizita Republica Dominicana.

Cea mai veche asezare a Lumii Noi, orasul Santo Domingo este capitala aglomerata a tarii, cu peste 2 milioane de locuitori. Capitala se lauda cu o cultura impresionanta, o mare varietate de restaurante, magazine si o viata de noapte vibranta. Santo Domingo este gazda a doua aeroporturi internationale, Las Americas International Airport si Herrera International Airport, precum si a numeroase vapoare de croaziera. Principalele atractii turistice ale orasului sunt orasul colonial, un punct excelent de plecare pentru turistii care doresc sa exploreze si sa descopere orasul, prezentand numeroase cladiri istorice, precum fortareata Ozama, Muzeul Casei Regale (Museo de las Casas Reales), Castelul lui Columb (Alcazar de Colon), gradini si parcuri botanice, acoperind aproape 2 milioane de metri patrati si reprezentand exponate de flora si fauna de pe insula, incluzand orhidee superbe, palmieri si plante exotice. Este o atractie turistica pe care nu trebuie s-o ratati, un adevarat paradis al iubitorilor naturii. Pestera Los Tres Ojos este un alt obiectiv turistic important, o scobitura adanca de 15 metri, inconjurata de trei lagune, vegetatie luxurianta si prezentand o serie de stalagmite interesante. Alte atractii demne de atentie sunt Acvariul National, un acvariu de marimi medii, farul lui Columb, situat in parcul Mirador del Este, cu o frumoasa structura in forma de cruce, Muzeul Bellapart si multe altele.